printlogo


خداحافظی با بیماری قلبی، کلسترول، چربی‌ و قند

​​​​​​​تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامت و تندرستی کلی ما ایفا می‌کند. به گفته متخصصان تغذیه، افزودن برخی از مواد خوراکی مغذی به رژیم غذایی روزانه ما می‌تواند راهکاری موثر برای کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری‌های قلبی باشد. همه ما به خوبی می‌دانیم که تغذیه روی سلامت کلی ما بسیار تأثیرگذار است. انتخاب دقیق مواد غذایی که مصرف می‌کنیم، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر انرژی روزانه، خلق و خوی و مهم‌تر از آن، سلامت بلندمدت ما داشته باشد. در میان این انتخاب‌ها، برخی مواد خوراکی فوق العاده مغذی به دلیل فوایدشان برای بدن متمایز می‌شوند و مانند سپرهای طبیعی در برابر خطراتی عمل می‌کنند که اغلب نامرئی هستند که در ادامه به یکی از این مواد خوراکی می‌پردازیم.
 فواید مصرف منظم انگور
به نظر می‌رسد برخی مواد خوراکی قادر به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و تنظیم سطح کلسترول باشند، به خصوص در رژیم‌های غذایی امروزی که سرشار از قندهای تصفیه‌شده و چربی‌های اشباع شده هستند. مطالعه‌ای که در ایالات متحده توسط دکتر جان پتزوتو، استاد دانشگاه وسترن نیوانگلند انجام شد، نشان می‌دهد که افزودن یک میوه به رژیم غذایی ما نه تنها می‌تواند کلسترول را کاهش دهد بلکه طول عمر را نیز افزایش خواهد داد. یکی از کشف‌های مهم در این میان فواید انگور است. مصرف منظم این میوه، راهکاری عالی برای مقابله با کلسترول بالا و تجمع چربی در بدن است. علاوه بر این، انگور خطر التهاب را کاهش می‌دهد، به‌خصوص اگر در رژیم‌های غذایی سرشار از قندهای تصفیه‌شده و چربی‌های اشباع شده گنجانده شود. در آزمایش های اخیر دکتر پتزوتو مشخص شد موش‌هایی که با رژیم مشابه رژیم‌های غذایی کشورهای غربی تغذیه می‌شوند، زمانی که مکمل پودر انگور دریافت می‌کنند، علایم مثبتی را بروز می‌دهند.
 مانع تجمع چربی‌ها      
این ماده غذایی فوق‌العاده و معجزه‌آسا با تأثیرگذاری بر ژن‌هایی که مسئول سوخت‌وساز چربی‌ها هستند، تجزیه چربی‌ها را بهبود می‌بخشد و فلور روده را تقویت می‌کند که برای سلامت کلی بدن بسیار مفید است. پزشک محققی که بیش از ۶۰۰ مطالعه انجام داده، این کشف را «واقعاً قابل توجه» خوانده و توضیح می‌دهد که «یافته این مطالعه معادل ۴ تا ۵ سال عمر بیشتر برای یک انسان است.» این میوه پاییزی خطر حملات قلبی و ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم این میوه، سبب محافظت از سلول‌های عصبی می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های مختل‌کننده سیستم عصبی مانند آلزایمر را کاهش می‌دهد. آزمایش‌ها نشان داده‌ موش‌هایی که با انگور تغذیه شده‌اند، عملکرد شناختی و رفتاری بهتری نسبت به موش‌هایی داشته‌اند که انگور در رژیم غذایی‌شان وجود ندارد.  
این میوه پاییزی با افزایش متابولیسم به سوزاندن کالری کمک می‌کند و در نتیجه سبب جلوگیری از تجمع چربی‌های مضر در کبد و سیستم قلبی عروقی می‌شود.