یکی از مواردی که میتواند کانون خانواده را با آسیب و تنش همراه کند؛ ازدواجهای مجدد و پنهانی است که بعضی مردان انجام میدهند. بهتازگی، گزارشی از «موسساتی که خانواده اجاره میدهند»، در شبکه های اجتماعی پربازدید شده که در توضیح آن نوشته شده است: «این خانوادههای اجارهای در مناسبتهایی مانند عروسی بهکار مردهایی میآیند که قصد ازدواج مجدد پنهانی دارند و این بازیگران اجارهای تا مدتها در مراسم خانوادگی فامیلهای قلابی شرکت می کنند و پول زیادی میگیرند»(منبع: همشهریآنلاین). چرا بعضی مردها تصمیم به چنین کاری میگیرند و چه عواقبی در انتظارشان خواهد بود؟ تبعات زیاد این مسئله برای سیستم خانواده
خانواده سیستمی است که در ابتدا از زن و مرد تشکیل میشود و بعدها فرزندان به این سیستم اضافه میشوند. هر یک از افرادی که در داخل سیستم خانواده هستند، یک سری نقشهایی دارند که در صورت انحراف از آن، انجام دادن یا ندادن آن به شکل نامناسب موجب آسیب و به هم ریختگی این سیستم میشود. برای نمونه مرد یا پدر نقش تامینکنندگی را در سیستم خانواده بر عهده دارد و در صورت انجام ندادن یا انجام نامناسب آن موجب تنش و آسیب به سیستم خانواده میشود یا برای مثال زن یا مادر نقش مدیریت داخل سیستم خانواده را بر عهده دارد که در صورت انحراف از آن یا انجام ندادن آن آسیبهایی را به فرزندان و بقیه سیستم خانواده وارد میکند. فرزندان هم به همین صورت نقشهایی بر عهده دارند که عدول از آنها برای سیستم خانواده آسیبزاست. یکی از مواردی که میتواند کانون خانواده را با آسیب و تنش همراه کند، ازدواجهای مجدد و پنهانی بعضی مردان است. این مردها در سیستم خانواده به صورت پنهانی وارد یک ارتباط دیگر میشوند و از این طریق خانواده را با چالش مواجه میکنند. با توجه به این که در جامعه ما تک همسری یک ارزش است، این مورد میتواند تبعات زیادی را برای خانواده به همراه داشته باشد و به خودی خود کانون خانواده را دچار مشکل و تنش کند. این موضوع از دو منظر قابل بررسی است.
1 در صورت آشکارشدن ماجرا
الف| بحث و درگیری درون خانواده بین زن و مرد به وجود میآید که با توجه به این که خانواده یک سیستم است و رفتار تکتک اعضای خانواده روی دیگری تاثیر میگذارد، تمام خانواده درگیر این تنش بین زن و مرد میشوند. ممکن است در این شرایط والدین فرصت کافی برای پرداختن به فرزندان را نداشته باشند و از این حیث فرزندان آسیب های جبران ناپذیری ببینند. همچنین در این شرایط زمینه برای ابراز صمیمیت و عواطف بین زوجین از بین میرود که خود میتواند زمینه ساز اختلالات خلقی نظیر افسردگی شود.
ب| اعتمادی که بین زن و مرد در خانواده وجود داشت به دلیل این رفتار از بین میرود و حال آن که ما میدانیم که اعتماد ستون رابطه است و از بین رفتن این ستون یعنی شروع رفتارهای دزد و پلیسی بین زن و مرد.
2 در صورت آشکار نشدن ماجرا
الف| وقت و انرژی زیادی از مرد صرف پنهان نگه داشتن و لو نرفتن این قضیه میشود. همان انرژی و وقتی که میتوانست صرف خانواده، همسر و فرزندان شود و به امور خانواده اختصاص یابد و از این طریق زمینه را برای افزایش نشاط و صمیمیت در درون سیستم خانواده فراهم آورد. این پنهان ماندن میتواند وقت و انرژی مرد را بگیرد و اضطراب و گوش به زنگی را برای وی به ارمغان آورد.
ب| متوسلشدن به دروغ برای این که بتواند با فرد دوم وقت بگذراند. در امور مالی باتوجه به هزینههایی که برای فرد دوم میکند هم باید متوسل به دروغ شود. در امور جنسی و عاطفی هم با توجه به برآورده شدن آنها با فرد دوم هم باید دروغ بگوید.
ج| تحت فشار قرار گرفتن توسط فرد دوم که از رابطه در خفا و پنهانی خسته شده است و میخواهد به عبارتی فرد در سایه نباشد. این موضوع هم میتواند باعث استرسهای زیادی در طول زندگی فرد شود و تمرکز وی را از امور روزمره زندگی بازدارد. خانواده برای این که بتواند به بقای خود ادامه دهد، نیازمند آرامش است و چنین اتفاقاتی، نابودگر آن به حساب میآید.