دیدارهای سران قوا با دانشجویان همواره رنگ و بوی متفاوتی دارد. صریح، چالشی و البته پرحاشیه. خیلیها علت این موضوع را در صراحت بیان دانشجویان میدانند که بدون محافظهکاری، صدر تا ذیل نظام جمهوری اسلامی را نقد که هیچ بلکه گاهی مورد عتاب قرار میدهند. در همین چارچوب مسعود پزشکیان که به تازگی صد روز اول ریاست جمهوری اش را سپری کرده به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه شریف حضور یافت. پزشکیان که تا همین جای کار نشان داده بی رودربایستی اظهار نظر می کند، در این نشست نیز صریح و صمیمی درباره جنجالی ترین موضوعات از اف ای تی اف و ناترازی ها گرفته تا توزیع ثروت بر اساس عدالت اظهار نظر کرد که در ادامه می خوانید :
حمایت پزشکیان از اف ای تی اف داخلی
* در نقطهای از دنیا یک عده انسان جانی و مدعی حقوق بشر، زن و بچه و پیر و جوان را بمباران میکنند که باید به آن اعتراض کرد....تقوا در نگاه اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا؛ در هر زمینهای باید کاری بدون خطا انجام بدهیم؛ اگر مشکلی را حل کنید با تقوا هستید.
*کسی که وابسته به پست و مقام نیست، میتواند حرف حق بزند....همین حقگویی، خصلت دانشجویی شماست که باید آن را حفظ کنید؛ دانشجو راحت حرفش را میزند چون وابسته به پست و مقام نیست... همیشه در طرف مظلوم بایستید و طرف ظالم را نگیرید؛ انتظار از دانشجو این است که در هر کجای دنیا ظلمی رخ میدهد، دانشجو زبان به اعتراض باز کند.
* حل مشکلات کشور در یکی دو ماه ممکن نیست. ابتدا باید برنامه نوشت و سپس آن برنامه را به درستی اجرا کرد.
*قبل از انقلاب با طیفهای مختلف بحث میکردیم و هر طرف حرف خودش را میزد و سایرین هم گوش میدادند. هر کسی هم که منطق ضعیفتری داشت، خود به خود حذف میشد....باید با همدیگر بر اساس منطق صحبت کنیم. تا مشکلات جامعه را نشناسیم، نمیتوانیم آنها را حل کنیم. نباید وعده و امید بیهوده به مردم بدهیم.
*نباید یارانه مصرف برق، گاز و بنزین قشر پولدار جامعه از جیب قشر فقیر پرداخت شود.
* بیایید با یکدیگر FATF را در داخل پیاده کنیم، یعنی FATF داخلی داشته باشیم؛ در این کشور کشتی با بارش گم میشود و کسی نمیفهمد چون FATF داخلی نداریم. آمریکا آنجا نشسته و میفهمد که چه بلایی سر پولمان میآوریم، آمریکا میفهمد که کدام کشتی و کالا کجا میرود اما خود ما به خاطر این که FATF داخلی نداریم اگر یک کشتی با بارش گم شود متوجه نمیشویم کجا رفته است .
*باید ساختارها را اصلاح کنیم. انتخاب مدیران و مدیران کل در برخی دستگاهها، بیربط است. برخی مدیران برای مدیریت دستگاهی انتخاب میشوند که اصلا در آن بخش حضور نداشتهاند.
*بعد از مدتی هم که آن مدیر خراب میکند، وی را عوض میکنیم و میگوییم فرد دیگری بیاید! این نوع عملکرد، بدترین نوع عملکرد است.
* مملکت برای همه است؛ باید دست به دست هم دهیم و کشور را به چشمانداز مورد نظر رهبر انقلاب برسانیم...برای رسیدن به چشمانداز مورد نظر، باید نیروهای کاردان و کاربلد به میدان بیایند و مدیران و عوامل نالایق کنار بروند.
*باید به سمت ایجاد دانشگاههای نسل سه و چهار برویم تا مشکلات جامعه را همین دانشگاهها حل کنند. امروز در دنیا دانشگاههای نسل پنج به میدان آمدهاند و آیندهپژوهی میکنند.
*نباید با قوانین شبانه جامعه را بههم ریخت؛ قوانین باید مستند، علمی و با تجربه باشند تا به تصمیم درستی برسیم.
در کشور هیچ چیز کم نداریم، از نیروی کار انسانی و نخبه تا منابع طبیعی در کشور وجود دارد.
*باید به نخبگان و علما احترام بگذاریم. نباید با لابی و رانت خودمان را به جایگاه برسانیم، آمادهایم با کمک دانشگاه مملکت را بسازیم.
*اگر مصرف انرژی را کنترل نکنیم؛ نمیتوانیم گاز فصل زمستان را تامین کنیم. اگر میخواهیم کشور به جایی برسد، باید به تولید بها بدهیم. نباید گاز و انرژی کارخانه و تولیدکننده قطع شود.
محسنی اژه ای : در اغتشاشات 1401 ،
90 هزار نفر عفو شدند
محسنی اژه ای رئیس دستگاه قضا نیز چه قبل از دوران ریاستش بر دستگاه قضا و چه حالا که سه سالی است بر کرسی ریاست عدلیه تکیه زده است؛ همواره از دیدارهای دانشجویی و جلسات پرسش و پاسخ استقبال کرده است. او همانند رئیس جمهور به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات حضور پیدا کرد. رئیس دستگاه قضا در لابه لای سخنان خود گریزی به ماجرای قانون عفاف و حجاب زد و بر اظهارات چندی قبل خود در جمع نمایندگان مجلس در این باره تاکید کرد که اجرای قانون ناقص بهتر از بی قانونی است. او بار دیگر بر برگزاری علنی دادگاه ها تاکید کرد و با اشاره به برخورد با دانه درشت ها گفت که طی سال گذشته بیشترین قطع دست برای دزدی انجام شده است.
*️دشمنان میخواهند غیرت ملی را از ما بگیرند و جوان ایرانی را نسبت به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورش بیتفاوت کنند.دشمن میخواهد منابع ما را ببرد و ما را برده خود کند؛ مگر در مقاطعی نبود که دشمن برای ما شاه و مجلس تعیین میکرد، این مقاطع تاریخی را یادمان نرود؛ دشمن میخواهد حمیّت ملی را از ما بگیرد.
* در مسئله اطلاعرسانی باید ملتزم به قانون باشیم، اگر قانون خلأ دارد باید اصلاح شود.
*در برخی از پروندهها طبق قانون با صدور حکم نهایی امکان اطلاعرسانی وجود ندارد.
*مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است و هرچند انتقاد داشته باشیم ملتزم به اجرای آن هستیم....قانونی که در مجلس تصویب میشود باید ملزم به آن باشیم.
*در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ بهواسطه عفو اِعمالشده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد یا تقلیل یافت. ...پس از اعمال این عفوها، ۲ دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین یا گروهکهای تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند... از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر بود که اتهام نفاق داشت و از محکومیت او نیز یک ماه باقی مانده بود و به سبب حسن رفتار در زندان یک ماه ماندن در زندانش بخشیده شده بود.
*در دولتهای مختلف با افراد ردهبالای متخلف برخورد کردیم. با معاون اول رئیسجمهور برخورد کردیم. با وزرا و نمایندگان مجلس برخورد کردیم. هر کدام محکوم شدند و حکم نهایی صادر شد اطلاعرسانی انجام شد....برخی نفراتی که یکی از دانشجویان اسم برد دادگاهشان در حال برگزاری است...پرونده افرادی که رای نهایی آنها صادر شده، حکم و رای آنها منتشر شد... تا ریال آخر جزای نقدی و رد مال را از آنها گرفتهایم.
*قبل از آن که دادستان کل و معاون اول قوه قضاییه شوم تا به امروز فریاد میزنم که دادگاهها مگر در مواردی که در قانون اساسی استثنا شده باید علنی شود، فعلا قانون اما اجازه نمیدهد.
*انتقاد شد که چرا خردهتخلفات قضات بیان میشود؟ چرا با مفاسد داخل قوه قضاییه برخورد نمیکنید؟ چرا شفاف نیستید؟...در قوه قضاییه هم مانند جاهای دیگر اشکالات و ایراداتی وجود دارد و در تلاش هستیم آنها را رفع کنیم.
*گاهی اوقات پیچوخمهای خود قانون سبب شده است که به آزادی نرسیدهایم و عدالت به درستی انجام نشده که به نظر من هم امر درستی است.
*بهرغم این که تحت فشار بسیاری از جریانها بودهایم بیشترین میزان حکم حد سرقت که حکم خداست در این ۳ سال گذشته اجرا شده است.