printlogo


تغذیه مناسب روزهای امتحانی!

​​​​​​​
آمادگی برای امتحان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت زمان است اما غذایی که در فصل امتحانات می‌خوریم هم مهم است. انواع خاصی از غذاها هستند که می‌توانند هوشیاری را افزایش ‌دهند، حافظه را تقویت ‌کنند و می‌توانند سطح انرژی را بالا ببرند. بعضی از این غذاها را در این جا باهم مرور می‌کنیم:


 آب کافی  
افزایش سرعت پردازش
آب واکنش‌های شیمیایی در بدن را تسریع می‌کند و می‌تواند سرعت پردازش اطلاعات در مغز را افزایش دهد. از سوی دیگر کم‌آبی باعث خستگی، فراموشی و سستی می‌شود. متخصصان توصیه می‌کنند برای سلامت روان و سلامت عمومی روزانه حداقل 1.2 لیتر آب بنوشیم. بنابراین از امروز موقع درس خواندن یک بطری آب روی میز مطالعه داشته باشید.
حذف شکر   
برای پیشگیری از خستگی
معمولا این باور وجود دارد که موقع مطالعه از خوردنی‌های شیرین استفاده کنیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد که کاملا برعکس نباید موقع مطالعه زیاد از مواد قندی استفاده کرد چون مصرف بیش از اندازه قند باعث هجوم یک باره انرژی می‌شود که با کاهش ناگهانی سطح قند خون و در نتیجه خستگی می‌شود.
میان‌وعده سالم   
 بهبود حافظه
به جای غذاهای شیرین سعی کنید میان‌وعده‌هایی مانند آجیل، میوه‌های خشک، انجیر، بلغور جو دوسر، تخم‌مرغ، پنیر و ماست استفاده کنید. اثبات شده است که این غذاهای غنی از پروتئین باعث بهبود حافظه، هوشیاری ذهن و افزایش سطح انرژی می‌شود.
چای سبز به جای کافئین
منبع آنتی-اکسیدان
دانش‌آموزان و دانشجویان برای بیدارماندن و افزایش هوشیاری متوسل به قهوه می‌شوند. با این حال نتایج به دست آمده از تحقیقات در این زمینه اثبات می‌کند که قهوه فقط اثر حمایتگر کوتاه‌مدت دارد و اغلب با عوارض جانبی مانند میگرن و خستگی در طولانی‌مدت همراه است. چای سبز جایگزین مناسبی برای نوشیدنی‌های پرکافئین‌ است چون آنتی‌اکسیدان مورد نیاز را فراهم می‌کند و تمرکز را افزایش می‌دهد.
سبزیجات برگ‌دار  
کمک به مغز
سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج و کلم پیچ سرشار از ویتامین K هستند که مانند آنتی‌اکسیدان‌ها به ساخت مسیرهایی در مغز کمک می‌کنند. این سبزیجات همچنین حاوی B6 و B12 هستند که با بهبود هوشیاری و حافظه مرتبط است.
امگا3   
بهره‌وری مغز
چربی‌های زنجیره بلند به صورت متمرکز در مغز وجود دارند و برای بهبود عملکرد مغز ضروری هستند. این چربی‌ها به عنوان اسیدهای چرب ضروری (امگا3) شناخته می‌شوند و باید از طریق رژیم غذایی تامین شوند و توسط بدن تولید نمی‌شوند. اسیدهای چرب امگا3 در ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین یافت می‌شوند. همچنین در دانه چیا، گردو و دانه کتان هم وجود دارند.
علاوه بر تغذیه مناسب، دو نکته مهم دیگر برای بهبود عملکرد مغز و فراهم کردن شرایط مناسب برای مطالعه در ایام امتحانات، خواب کافی و ورزش در هوای تازه است. پیاده‌روی زیر نور خورشید، یک مشت آجیل و یک بطری آب یک ترکیب عالی برای ورود به ایام امتحانات است. شما باید برای فصل امتحانات بهترین نسخه از خود را به کار بگیرید پس درست غذا بخورید، ورزش کنید و مطالعه کنید.