قهوه فوری یکی از پرمصرفترین قهوههاست و خیلیها در طول روز برای حفظ انرژی و مراحل ساده تهیه آن به سراغ قهوه فوری میروند. به تازگی متخصصان هشدار دادهاند که مصرف بیش از حد آن ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطانها را افزایش دهد و دلیل آن هم وجود آکریل آمید در قهوه فوری نسبت به قهوه آسیابشده است. آکریلآمید مادهای شیمیایی است که هنگام حرارتدادن مواد غذایی، از جمله دانههای قهوه تشکیل میشود.
یک مطالعه در لهستان که 42نمونه قهوه (شامل 10نمونه قهوه فوری) را بررسی کرد، نشان داد میزان آکریلآمید در قهوه فوری دو برابر قهوه تازه آسیابشده است. سازمان بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) این ماده را بهعنوان یک «ماده سرطانزای احتمالی برای انسان» معرفی کرده؛ به این معنا که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این ماده میتواند موجب بروز سرطان در انسان شود. با این حال، پژوهشگران دانشگاه مکگیل کانادا معتقدند که تنها در صورتی مصرف آکریلآمید از طریق قهوه فوری خطرناک است که روزانه حدود ۱۰ فنجان از این نوع قهوه بنوشید.
پیشنهاد متخصصان برای قهوهخورها این است که از قهوه فیلتری و اسپرسو که سالمترین نوع قهوه است، استفاده کنند. قهوه فیلتری که با عبور آب داغ از دانههای آسیابشده و فیلتر کاغذی یا فلزی تهیه میشود، به کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای شریانی کمک میکند. این بیماری یکی از اصلیترین عوامل بروز حملات قلبی است. همچنین مصرف قهوههای بر پایه اسپرسو مانند کاپوچینو، لاته و ... نیز برای سلامت مغز مفید هستند و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهند.