printlogo


بازرس اتحادیه صنف شیرینی‌ساز، شیرینی‌فروش و کافه‌قنادی‌های مشهد خبر داد
کاهش ۳۰ درصدی فروش شیرینی شب یلدا در مشهد

بازرس اتحادیه صنف شیرینی‌ساز، شیرینی‌فروش و کافه‌قنادی‌های مشهد گفت: گرچه میزان مراجعه‌کنندگان و متقاضیان شیرینی شب یلدا نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته، اما فروش نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است.
مهدی قربان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به کاهش استقبال از بازار شیرینی شب یلدا نسبت به سال‌های گذشته، اظهار کرد: گرچه میزان مراجعه‌کنندگان و متقاضیان شیرینی افزایش یافته، اما فروش نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: کمبود روغن در بازار باعث افزایش قیمت شیرینی‌ها شده است. روغن در بازار آزاد با قیمت بسیار بالایی موجود است، اما از طریق نمایندگی‌ها عرضه نمی‌شود. به همین دلیل قنادی‌ها مجبورند روغن را با قیمت چندین برابر از بازار آزاد خریداری کنند.
بازرس اتحادیه صنف شیرینی‌ساز، شیرینی‌فروش و کافه‌قنادی‌های مشهد با اشاره به قطعی برق و تاثیر آن بر روند تولید تصریح کرد: قطعی برق مدت زمان پخت شیرینی را تغییر داده و هزینه‌های اضافی برای کارگران به همراه دارد که در نهایت به ضرر صنف شیرینی‌سازان تمام می‌شود. این عوامل به طور مستقیم بر قیمت نهایی محصولات تاثیرگذار هستند.
قربان‌زاده اضافه کرد: با وجود افزایش قیمت‌ها، همچنان تامین نیازهای صنف دشوار است و شیرینی‌ها با سود بسیار ناچیز عرضه می‌شوند. این مشکلات باعث شده  که تمایل تولیدکنندگان به ادامه فعالیت در این صنف کمتر شود و بسیاری از واحدهای تولیدی در حال جمع‌آوری هستند.
وی با بیان این که در شب یلدا تقاضای بیشتری برای خرید کیک‌ها با طرح یلدایی، شیرینی‌های تر و لوکس وجود دارد، افزود: عوامل متعددی مانند دستمزد کارگران، رتبه واحدها، هزینه‌های اولیه، بسته‌بندی و نوع شیرینی در تعیین قیمت نهایی تاثیرگذار هستند. در حال حاضر قیمت شیرینی‌ها از ۹۰ هزار تومان تا ۲۸۰ هزار تومان در بازار متغیر است.