حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به یمن که بدون تایید نهایی کابینه امنیتی اسرائیل انجام شد، نشاندهنده تصمیمگیری یکجانبه بنیامین نتانیاهو و یسرائیل کاتص است. این اقدام که زیرساختهای غیرنظامی یمن از جمله نیروگاههای برق در صنعا و الحدیده را هدف قرار داد، بیانگر گسترش دامنه درگیریهای اسرائیل به منطقهای جدید است. به گفته رسانههای اسرائیلی، این عملیات پیچیده شامل مسافت ۲ هزار کیلومتری و استفاده از بیش از ۶۰ بمب بود و طی دو هفته برنامهریزی شده بود.در پاسخ، ارتش یمن با حملات موشکی به مواضع اسرائیل، آمادگی خود را برای جنگی بلندمدت اعلام کرد. این تنش نشاندهنده تغییر در معادلات منطقهای است؛ بهویژه در شرایطی که یمن با حملات اسرائیل مواجه شده و بهسرعت واکنش نشان داده است. تصمیمگیری غیرشفاف اسرائیل و اهداف نامعلوم این حمله، انتقادهایی را درباره پیامدهای آن برانگیخته است.با سقوط دولت اسد در سوریه و مسلط شدن معارضان مسلح بر اوضاع، نتانیاهو و سایر صهیونیستهای گرفتار در تونل تاریک طوفان الاقصی، به یکباره پنجره بخت و اقبال را به روی خود باز شده دیدند تا پس از ناکامیهای پیاپی در دستیابی به اهداف جنگ در غزه و لبنان، از این فرصت تاریخی در جهت تغییر معادلات منطقهای و شکستن حصار امنیتی مقاومت حداکثر بهرهبرداری را داشته باشند.اکنون این پیروزی بادآورده نتانیاهو را سر وجد آورده تا بار دیگر جاهطلبیهایش را بر زبان آورد و حرف از تغییر نظم منطقهای خاورمیانه بزند. در این میان طی روزهای اخیر رسانههای صهیونیستی یمن را در صدر فهرست اهداف مقاومتی نتانیاهو اعلام کرده و از احتمال حمله قریبالوقوع به مناطق تحت کنترل انصارا... خبر دادهاند. همچنین در منابع غیررسمی خود، رهبران انصارا... را جزو اهداف ترور بعدی نام بردهاند.از زمان آغاز یورش نظامی ارتش صهیونیستی به غزه در مهرماه سال گذشته، یمن یکی از جبهههای فعال و تاثیرگذار محور مقاومت علیه سرزمینهای اشغالی بوده که هم از طریق بستن گذرگاه دریایی باب المندب در دریای سرخ بر روی تجارت دریایی اسرائیل و هم با انجام حملات موشکی و پهپادی مکرر علیه مناطق حساس و استراتژیک رژیم، فشارهای اقتصادی و امنیتی شدیدی بر صهیونیستها وارد کرده به صورتی که رهایی از این فشار به یک اولویت اساسی در برنامههای نتانیاهو برای کسب نتیجه از جنگ غزه تبدیل شده است.
پالس مثبت مخالفان صنعا؛ پیادهسازی سناریوی حلب در حدیده
رویدادهای اخیر سوریه علاوه بر صهیونیستها، رهبران کابینه فراری عدن را نیز به ساختن کلاهی از این نمد برای خود امیدوار کرده است و با شنیدن زمزمههای قصد شرورانه جدید نتانیاهو علیه یمن، بلافاصله خود را آماده همراهی با طرحهای آمریکا و رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند.در یکی از اظهارات بازتاب یافته مقامات شورای ریاست جمهوری یمن، محمد الحضرمی، سفیر کابینه وابسته به عربستان سعودی در ایالات متحده، در جریان حضور در مجلس سنای آمریکا سه اقدام «پیشنهادی» برای راهبرد جدید آمریکا در یمن ارائه کرد که شامل «طبقهبندی حوثیها به عنوان سازمانهای تروریستی خارجی مشابه حزبا... لبنان»، «حمایت از نیروهای دولتی و متحدان آن ها برای بازگرداندن بندر حدیده» و «هدف قرار دادن رهبران انصارا... برای از بین بردن ساختار رهبری آن» بود.در همین باره طارق صالح، یکی دیگر از اعضای شورای ریاست جمهوری و از نیروهای نزدیک به امارات که رهبر گروه موسوم به گارد جمهوری در ساحل غربی یمن است، نیز با اشاره مستقیم به ضرورت حمله به بندر الحدیده گفته که: «سرنوشت عبدالملک الحوثی در صنعا با سرنوشت اسد در دمشق تفاوتی نخواهد داشت». نام بردن و تاکید بر شهر بندری الحدیده اتفاقی نیست و میتوان جایگاه استراتژیک این شهر برای دولت نجات ملی یمن را هم وزن شهر حلب به عنوان قطب اقتصادی سوریه عنوان کرد. در نتیجه اهمیت راهبردی کنترل این شهر موجب شد تا حداقل از سال ۲۰۱۷، الحدیده همواره در کانون منازعه عربستان با انصارا... قرار داشته باشد و اوج این جنگ به ژوئن سال 2018 بازمیگردد که به توافق آتشبس در دسامبر همان سال انجامید.
در این میان نکته حائز اهمیت دیگر در این طراحی جدید، تلاشهای پشت پردهای است که برای علم کردن یک چهره جدید به عنوان رهبر تحولات صورت میگیرد که بتوان معادل محمد جولانی در میان مسلحین سوری، همه نیروهای مخالف صنعا را حول او به اجماع رساند.این چهره احمد علی عبدا... صالح، فرزند کوچک دیکتاتور سابق یمن و سفیر گذشته صنعا در مصر است که در روزهای گذشته تحرکات خود را آغاز کرده و در اولین سفرش پس از لغو تحریم های سازمان ملل به قاهره رفت و در آن جا مورد استقبال مقامات مصری قرار گرفت. اقدامی که به گفته ناظران به منظور ارسال پیامهای سیاسی درباره اعلام شروع مرحله جدیدی از تحولات یمن صورت گرفته است.
انصارا... آماده تمام سناریوها
همانند تحولات سوریه، جبهه ضد یمنی با گشودن عملیات جنگ روانی علیه صنعا آغاز شده، جایی که رسانههای عربی و غربی همسو با هم خط خبری بروز ترس و نگرانی در میان مقامات انصارا... در پی سرنگونی نظام بشار اسد را تبلیغ میکنند.انصارا... در ابتدا برای این که نشان دهد از تهدیدات صهیونیستها و عملیات جنگ روانی دشمنان هراسی به خود راه نداده، ضمن اعلام این که برای هر سناریویی آمادگی دارد بلافاصله پس از سقوط دمشق نیز موج جدیدی از حملات موشکی و پهپادی علیه سرزمینهای اشغالی را با موفقیت به انجام رسانید تا نشانهای از این واقعیت باشد که به موضع دفاعی فرو نرفته و علاوه بر تداوم ماموریت حمایت از غزه، همچنان میتواند پاسخ هر تهدیدی را به سختترین شکل ممکن بدهد.
اما سوی دیگر ماجرا صف متحدی است که تاکنون میان مخالفان انصارا... تشکیل نشده. نیروهای شورای انتقالی جنوب که کنترل اکثر استانهای جنوبی را در دست دارند، به تبعیت از متحد و حامی اصلی منطقهای خود یعنی امارات، به صراحت مقامات شورای ریاست جمهوری نسبت به تحولات سوریه ابراز شادمانی نکردند.