printlogo


تخت های بیمارستانی نیشابور، نصف میانگین کشوری!
شجاعی مهر

​​​​​​​
 فرماندار نیشابور گفت: شهرستان نیشابور در حوزه سلامت با استانداردهای کشوری فاصله زیادی دارد به طوری که میانگین تعداد تخت‌های بیمارستانی در نیشابور به ازای هر هزار نفر، نصف میانگین کشوری است؛ این در حالی است که نیشابور به سه شهرستان دیگر و زائران مشهد الرضا(ع) نیز خدمات پزشکی ارائه می کند. مهدی دونده در مراسم امضای تفاهم‌نامه بین دانشگاه علوم پزشکی نیشابور و عبدالرضا وکیلی خیر نیک‎اندیش نیشابوری برای تکمیل پروژه سلف مرکزی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت‌های آموزشی و درمانی در شهرستان افزود: حوزه آموزش و سلامت به ‌هم‌ پیوسته‌اند و نیاز است که در کنار درمان، آموزش نیز توسعه یابد.
 وی با تقدیر از تلاش‌های خیران، از جمله خیر نیک‎اندیش عبدالرضا وکیلی، بیان کرد: خیران نقش غیرقابل‌انکاری در ارتقای بهداشت و درمان شهرستان دارند. امیدواریم این اقدامات خیرخواهانه تداوم داشته باشد و بتوانیم در آینده نزدیک پروژه‌های مهمی مانند تکمیل بیمارستان سوم و بازسازی اورژانس ۲۲ بهمن را به نتیجه برسانیم.فرماندار نیشابور همچنین از اقدامات اخیر در توسعه فضای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خبر داد و افزود: با اختصاص ۷۰ هکتار زمین جدید به پردیس‌های دانشگاه علوم پزشکی، زمینه برای گسترش رشته‌های علوم پزشکی فراهم شده است. علاوه بر این در این حوزه ۳۰ هکتار نیز به فضای آموزشی دانشگاه نیشابور اضافه شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور نیز در این مراسم با اشاره به نقش پررنگ خیران در پیشرفت آموزش و سلامت گفت: خیران تنها حامی سلامت نیستند، بلکه در تمامی ابعاد مانند آموزش، پژوهش و توسعه زیرساخت‌ها، نقش مؤثری ایفا می‌کنند. غزاله دوست‌پرست با تأکید بر اهمیت گسترش رشته‌های جدید در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با ورود رشته پزشکی و برنامه‌ریزی برای توسعه رشته‌های دیگر، به فضایی مناسب، زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی نیاز داریم و می طلبد که خیران در این مسیر به ما کمک کنند. خوشبختانه، خیرانی چون عبدالرضا وکیلی این نیازها را به‌خوبی درک کرده‌اند و همراه دانشگاه بوده‌اند.
پیشرفت 96 درصدی بیمارستان سوم نیشابور
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور همچنین از همدلی و حمایت مسئولان شهرستان به ویژه فرماندار نیشابور تقدیر کرد و گفت: همکاری نزدیک میان دانشگاه و خیران، فرصتی طلایی برای ارتقای بهداشت و سلامت مردم نیشابور است. وی درباره آخرین شرایط بیمارستان سوم نیشابور نیز گفت: این بیمارستان پیشرفت ۹۶ درصدی دارد. دوست‎پرست افزود: در بحث نیروی انسانی این بیمارستان ۳۰۰ نفر کسری داریم و البته تجهیزاتی مثل ام آر آی و سی تی اسکن را تهیه کرده ایم. به نظر می رسد تکمیل ساختمان در سال جاری به اتمام برسد؛ اما تجهیز و استقرار نیروی انسانی و راه اندازی کل بیمارستان می تواند تا اردیبهشت ماه طول بکشد.عبدالرضا وکیلی خیر نیک‎ اندیش نیشابوری نیز در مراسم امضای تفاهم‌نامه تکمیل پروژه سلف مرکزی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، از برنامه‌های خود برای تکمیل پروژه‌های آموزشی و درمانی خبر داد. وی با تأکید بر پایبندی به تعهدات خود اعلام کرد که تا پایان تابستان ۱۴۰۴، تعدادی از این پروژه‌ها از جمله سلف‌سرویس دانشجویی دانشگاه به بهره‌برداری خواهد رسید. وکیلی با اشاره به 5 مدرسه‌ای که در مناطق مختلف شهرستان نیشابور درحال ساخت است، گفت: این مدارس تا آغاز سال تحصیلی جدید تکمیل می‌شوند. مدارس دیگری نیز وجود دارند که وضعیت بسیار نگران‌کننده‌ای دارند و باید هرچه سریع‌تر بازسازی شوند. برخی از این ساختمان‌ها حتی خطرناک هستند و من نمی توانم حتی به آن ها نزدیک شوم اما فرزندان ما در آن ها درس می خوانند. این وضعیت برای شهری مثل نیشابور، با تاریخ و فرهنگی غنی، قابل قبول نیست.
وی همچنین به مشکلات موجود در دانشگاه علوم پزشکی پرداخت و اعلام کرد: یکی از اولویت‌هایی که در جلسه با رئیس دانشگاه علوم پزشکی مطرح شد، تکمیل سلف‌سرویس دانشجویی است. در حال حاضر، غذا در ظروف یک‌بار مصرف به خوابگاه‌ها ارسال می‌شود که نه‌تنها از نظر بهداشتی مشکلاتی دارد بلکه به لحاظ حفظ شأن دانشجویان نیز کار صحیحی نیست. با تکمیل این پروژه، شرایط بهتری برای رفاه دانشجویان فراهم می‌شود.وکیلی درباره دیگر پروژه‌های درمانی نیز گفت: بخش‌هایی از بیمارستان ۲۲ بهمن و دیگر پروژه‌های مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی نیازمند بازسازی و تکمیل هستند. برای تکمیل این پروژه‌ها، نیاز به همراهی دیگر خیران نیز داریم، چرا که هزینه موردنیاز تنها برای پروژه‌های درمانی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است. وی ادامه داد: در خصوص سلف‌سرویس، تیم‌های مهندسی در حال بررسی نقشه‌ها و برآورد هزینه‌ها هستند. اگر شرایط جوی اجازه دهد، کار را آغاز می‌کنیم و امیدوارم تابستان آینده افتتاح شود. پس از آن، به اولویت‌های بعدی می‌پردازیم.وکیلی با تأکید بر اهمیت اولویت‌بندی در اجرای پروژه‌ها گفت: ما باید به ترتیب اولویت به پروژه‌ها بپردازیم. هم آموزش و پرورش و هم دانشگاه علوم پزشکی، هر یک به نحوی نیازمند توجه هستند و این نیازها باید بر اساس اهمیت و فوریت آن‌ها انجام شوند.