شیره انگور خانگی یا دوشاب از آب انگوری که به واسطه حرارت، به غلظت مورد نیاز رسیده باشد تهیه میشود. این شیره سرشار از مواد مغذی، تقویت کننده سیستم ایمنی و انرژی زاست. نکته پراهمیت این که، چون تهیه و تولید شیره میوهها سخت و زمانبر است، درصد زیادی از شیرههای موجود در بازار، فروشگاهها، مغازهها و عطاریها که اغلب بینام و نشان و در ظروف یکبار مصرف عرضه میشوند، تقلبی هستند.
دکتر مریم قادری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره شیره انگورهای تقلبی در بازار میگوید :«در تهیه شیرههای تقلبی از شربتهای اینورت و شربتهای گلوکز، فروکتوز و ذرت به جای شربت میوه طبیعی استفاده میشود. شربت گلوکز برای ایجاد بافت سفت و باقوام و از سایر شربتهای قندی برای شیرین کردن محصول استفاده میشود. شربت فروکتوز نوعی شربت با شیرینی بالاست که از نشاسته ذرت به دست میآید. این شربت به وفور در تولید شیرههای انگور، خرما یا توت موجود در بازار مورد استفاده قرار میگیرد.»
مطالعات علمی مختلف نشان میدهد به دلیل درصد بالای فروکتوز در این شربتها، مصرف مداوم آن خطرات زیادی برای مبتلایان به بیماریهای کبدی و دیابتی به دنبال دارد. شیرههای انگور که بینامونشان در بازار عرضه میشود با رنگ مصنوعی به رنگ انگور یا خرما درآورده و با حرارت به آن ها قوام مناسب و مشابه شیرههای طبیعی میدهند. این نوع تقلب در شیرهها بسیار مرسوم است،بنابراین هنگام خرید باید حواستان به استانداردهای سلامت در آن باشد.