printlogo


این مواد غذایی را در فریزر نگذارید

​​​​​​​
در حالی که انجماد مداوم بیشتر غذاها را ایمن نگه‌ می‌دارد، بعضی مواد غذایی را نباید منجمد کرد چون ارزش غذایی خودشان را از دست می‌دهند و کیفیت‌شان هم پایین می‌آید. در این مطلب از مواد غذایی که نباید آن‌ها را منجمد کرد، خواهیم گفت.


  سبزی‌های برگ‌دار
سبزیجات دارای برگ سبز مانند کاهو و کلم دارای مقدار زیادی آب هستند که به یخ تبدیل می‌شود. این باعث افزایش حجم آن‌ها شده، سلول ها را از بین می‌برد و بافت آن ها را نرم می‌کند. سبزیجات برگ‌دار منجمد برای خوردن بی‌خطر هستند اما ممکن است طعم آن‌ها اصلا خوشایند نباشد. البته منعی برای گذاشتن اسفناج و برگ چغندر در فریزر وجود ندارد.
 بیشتر محصولات لبنی
شیر باز شده، پنیر، ماست و کره را نباید منجمد کرد. بیشتر محصولات لبنی مانند خامه، پنیر خامه‌ای و کره زده‌شده پس از یخ‌ زدن جدا می‌شوند یا حالت خمیری پیدا می‌کنند. این شامل سس‌های حاوی لبنیات مانند کشک هم می‌شود. در کل شاید بعضی محصولات لبنی را قبل از انجماد با پاستوریزه کردن بتوان بدون خطر منجمد کرد اما این کار کیفیت آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
پاستا و برنج پخته‌شده
ماکارونی و برنج پخته شده بافت خود را از دست می‌دهند و وقتی یخ زده و آب می‌شوند، حالت خمیری پیدا می‌کنند. وقتی یخ این مواد غذایی آب شود، بیش از حد پخته به نظر می‌رسند و طعم خود را از دست می‌دهند. راه‌های زیادی وجود دارد تا از پاستا و برنج مانده استفاده کنید اما فریز کردن یکی از این روش‌ها نیست و به امتحانش هم نمی‌ارزد.
قهوه
رطوبت، گرما و نور بر دانه‌ها و تفاله‌های قهوه تاثیر منفی می‌گذارد. قهوه، رطوبت و مزه هوای اطراف خود را جذب می‌کند. اگر مجبور به فریز کردن قهوه شدید مطمئن شوید که در یک ظرف کاملاً دربسته از هوا باشد. وقتی می‌خواهید از قهوه یخ زده استفاده کنید، هر بار بیش از اندازه‌ای که لازم دارید برندارید و بلافاصله بقیه را به فریزر برگردانید تا از ایجاد تراکم روی قهوه یخ‌زده جلوگیری کنید.
پودینگ و دسرها
اگر در خانه پودینگ درست کرده‌اید یا هر دسری که با انواع نشاسته درست می‌شود مثلا انواع فرنی، نباید آن را داخل فریزر بگذارید. فریز کردن این مواد باعث ضعیف شدن اتصال بین نشاسته و رطوبتی می‌شود که جذب کرده است. در نتیجه این مایع جذب‌شده از داخل نشاسته وارد سس می‌شود و آن را رقیق می‌کند.