
در وسط شهر سلطان آباد مرکز شهرستان خوشاب استخر بزرگی وجود دارد که یک استخر ذخیره آب کشاورزی است و آب آن از قناتی که در زیر پوست شهر قرار دارد، تامین می شود. در اطراف این استخر و مسیر قنات، منازل زیادی ساخته شده است که متاسفانه فاضلاب برخی از این منازل به درون استخر می ریزد که موجب آلوده شدن آب و محیط زیست می شود. علاوه بر آن، حادثه هر لحظه در کمین مردم ساکن در منازل احداث شده بر روی چاه های قنات است. با رهاسازی فاضلاب خانگی در قنات هر لحظه امکان فرونشست چاه های قنات وجود دارد. در شهر سلطان آباد مدرسه ای نیز وجود دارد که بر روی چاه های قنات احداث شده و دو باری نیز فرونشست زمین در این مدرسه اتفاق افتاده است، البته خوشبختانه ریزش قنات در ایامی بوده که دانش آموزان در تعطیلات تابستانی بودند و خطرات جانی به دنبال نداشت. چندین سال است که صحبت از انتقال این استخر به خارج از شهر می شود اما این معضل همچنان پابرجاست؛ این در حالی است که این موضوع، مطالبه دیرینه مردم سلطان آباد است.گلایه شهروندان از آلودگی آب استخریکی از شهروندان سلطان آباد که هر روز از کنار این استخر عبور می کند، در گفت و گو با خراسان رضوی درباره مشکلات وجود این استخر در مرکز شهر گفت: متاسفانه فاضلاب برخی از منازل اطراف این استخر، به درون آن می ریزد و موجب آلودگی آب می شود. در فصل تابستان کودکان در این استخر آلوده به فاضلاب شنا می کنند که ممکن است سلامت آنان به خطر بیفتد و دچار انواع بیماری های عفونی و واگیردار شوند. چندین بار اهالی منطقه، مشکلات مربوط به این استخر را به مسئولان شهری و شهرستان منتقل کرده اند اما برخی از مشکلات آن همچنان پابرجاست. وی افزود: چند وقت پیش که از کنار این استخر عبور می کردم، شاهد تخلیه فاضلاب به درون استخر توسط 2 خودرو بودم. این شهروند سلطان آبادی تصریح کرد: خودم شخصا مشکلات مربوط به این استخر را به شهرداری و شورای شهر و فرمانداری منتقل کرده ام و در پی آن تنها بازدیدی از منطقه صورت گرفته و در عمل اتفاق خاصی رخ نداده و مشکلات این استخر همچنان به قوت خودش باقی است.
اجرا نشدن مصوبات کارگروه سلامت شهرستانامام جمعه شهرستان خوشاب نیز در خطبه های نمازجمعه دو هفته پیش با انتقاد از برطرف نشدن این مشکل چندین ساله شهر سلطان آباد گفت: همه مسئولان شهرستان دست به دست هم بدهند و این مشکل را برطرف کنند. حجت الاسلام مرتضی تیجانی با اشاره به جلسه کارگروه سلامت شهرستان که در مردادماه امسال برگزار شد، افزود: در این جلسه مقرر شد این استخر ظرف مدت 3 ماه به مکانی دیگر انتقال یابد. همچنین در این جلسه قرار شد جهاد کشاورزی شهرستان نظر مشورتی خودش را درباره جانمایی مکان جدید استخر ارائه دهد. وی تصریح کرد: به مالکان قنات هم 3 ماه فرصت داده شد تا استخر را به مکان جدید منتقل کنند. اما با گذشت بیش از 5 ماه هنوز این استخر در مرکز شهر قرار دارد و جابهجا نشده است.
تمایل نداشتن مالکان قنات به جابه جایی استخرمدیرجهاد کشاورزی خوشاب نیز در این باره گفت: جهاد کشاورزی در مورد قنات ها و استخرهای آب کشاورزی نقش حمایتی دارد و به عنوان مثال در مرمت قنات ها به مالکان کمک می کند. ابراهیم رودسرابی به آخرین مصوبه کارگروه سلامت شهرستان که مربوط به جهاد کشاورزی بود، اشاره کرد و افزود: مقرر شد جهاد کشاورزی یک شرکت مشاور تعیین کند و مکان جدید استخر در خارج از شهر سلطان آباد را مشخص کند که این کار انجام شد؛ اما مالکان قنات مخالفت و اعلام کردند، اگر استخر در مکان تعیین شده استقرار یابد، امکان آبیاری بخشی از زمین های کشاورزیمان وجود ندارد. وی تصریح کرد: ما برای این مشکل آنان نیز راهکار ارائه دادیم اما واقع امر این است که مالکان قنات تمایلی به جابه جایی استخر ندارند.
جلوگیری از ورود فاضلاب به استخرمدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوشاب نیز در این باره گفت: در راستای جلوگیری از ورود فاضلاب به این استخر، اقداماتی انجام شده است و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده اند. علی شاهی با بیان این که بحث جابه جایی این استخر مربوط به جهاد کشاورزی شهرستان است، افزود: بازدیدهای مستمر برای جلوگیری از آلوده شدن آب این استخر ادامه خواهد یافت. دبیر کارگروه سلامت شهرستان خوشاب تصریح کرد: اینکه چه میزان از مصوبات کارگروه سلامت شهرستان درباره جابه جایی این استخر اجرایی شده را باید از جهاد کشاورزی شهرستان پرسید.