printlogo


فرودگاه بن‌گوریون، نیروگاه برق قدس اشغالی و ناو هری ترومن؛ اهداف جدید مقاومت یمن
« هری ترومن»زیر ضرب  یمن
فاطمه ملک زاده

​​​​​​​
صنعا متمرکز بر تل آویو شده است،سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، از دو عملیات موشکی علیه اسرائیل و هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکایی "یو اس اس هری ترومن" خبر داد. این عملیات که در واکنش به حملات اسرائیل به غزه و در راستای حمایت از فلسطین انجام شد، نشان‌دهنده   افزایش نقش یمن در معادلات منطقه‌ای است.در اولین عملیات، فرودگاه بن گوریون در یافا با موشک بالستیک مافوق صوت "فلسطین ۲" هدف قرار گرفت. عملیات دوم با استفاده از موشک بالستیک "ذوالفقار" نیروگاه برق جنوب قدس اشغالی را تخریب کرد. این اقدامات، همزمان با حمله مشترک دیگری علیه ناو هواپیمابر آمریکایی با بهره‌گیری از پهپادها و موشک‌های کروز، نشان از هماهنگی بالای یگان‌های یمنی در عرصه نظامی داشت. به گفته سریع، این عملیات موفق به خنثی کردن طرح گسترده حمله هوایی آمریکا علیه یمن شد و نشان داد که این کشور از توانایی‌های بالایی برای دفاع از خود برخوردار است.
یحیی سریع اعلام کرد که ارتش یمن، آمادگی رزمی یگان‌های مختلف خود را برای مقابله با تهدیدات صهیونیستی-آمریکایی ارتقا داده و این اقدامات متوقف نخواهد شد مگر این که محاصره و تجاوزات علیه غزه پایان یابد. او همچنین تأکید کرد که این عملیات در چارچوب وظایف دینی، اخلاقی و انسانی یمن در قبال فلسطین انجام می‌شود و ارتش یمن مصمم است تا مرحله پنجم عملیات خود را با موفقیت به پایان برساند.از زمان آغاز این حملات در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳، یمن با اجرای ده‌ها عملیات، تلاش‌های آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی را ناکام گذاشته است. این اقدامات نه‌تنها موجب تحمیل محدودیت‌های دریایی بر اسرائیل شدند، بلکه ضربه‌ای به اعتبار نظامی واشنگتن و لندن وارد کردند. به گفته تحلیل‌گران، عملیات اخیر یمن معادلات منطقه‌ای را تغییر داده و توانایی‌هایی را آشکار کرده که قدرت‌های غربی از آن بی‌خبر بودند.
در حالی که صنعا بر ادامه محاصره دریایی تأکید دارد، مقامات یمنی بارها اعلام کرده‌اند که امنیت کشتی‌های غیرمرتبط با اسرائیل یا آمریکا حفظ خواهد شد. این موضع‌گیری نشان می‌دهد که یمن با وجود اتخاذ رویکردی تهاجمی، به اصول ناوبری بین‌المللی پایبند است.
عملیات یمن علیه اسرائیل و آمریکا، فراتر از یک اقدام تاکتیکی، دارای پیامدهای استراتژیک گسترده‌ای است. از یک سو، این حملات توانایی یمن در وارد آوردن ضربه به اهداف حیاتی دشمنان منطقه‌ای را آشکار کرده و از سوی دیگر، ضعف سامانه‌های پدافندی اسرائیل و توان بازدارندگی آمریکا را زیر سؤال برده است. علاوه بر این، مشارکت یمن در محور مقاومت با انجام عملیات در قلب سرزمین‌های اشغالی، بیانگر تغییر پارادایم در مبارزات منطقه‌ای است؛ جایی که کشورهای کوچک‌تر با استفاده از فناوری‌های بومی توانسته‌اند نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کنند.