یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که پنیر میخورند، نسبت به افرادی که لبنیات مصرف نمیکنند، احتمال کمتری دارد که به آپنه خواب مبتلا شوند.
به گزارش نیویورکپست، آپنه خواب یک اختلال خواب رایج است که باعث میشود تنفس حین خواب متوقف و دوباره شروع شود. این قطعووصلهای ناگهانی و مکرر تنفس به مختل شدن چرخه خواب و احتمالا بروز مشکلات مختلف برای سلامتی مانند بیماریهای قلبیعروقی، اختلالات متابولیک و زوال شناختی منجر میشود. البته هر کسی ممکن است به آپنه خواب دچار شود. عواملی مانند افزایش وزن و بیشتر شدن دور گردن که باعث فشار و باریکتر شدن مجاری تنفسی شود، میتوانند خطر ابتلا را افزایش دهند. همچنین مردان مسنتر، کسانی که سیگار میکشند یا از داروهای آرامبخش یا مسکن استفاده میکنند، هم بیشتر در معرض ابتلا به آپنه خواباند. از آنجا که پنیر منبعی غنی از پروتئین، کلسیم و مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای چرب، آمینواسیدها، ویتامینها و پپتیدهای بیواکتیو است که همگی به سلامت عمومی کمک میکنند، محققان معتقدند احتمالا این ویژگیهای مغذیاند که بر سلامت متابولیک و قلب و عروق تاثیر مثبت دارند و در نتیجه خطر ابتلا به آپنه خواب را کاهش میدهند. البته توجه داشته باشید که پنیرهای با بافت سفتتر مانند چدار، سوییس، پارمزان و بلوچیز معمولا از پنیرهای نرم سالمترند، چون کلسیم بیشتری دارند. همچنین شواهد نشان میدهد که پنیرهای کهنه به هضم غذا کمک میکنند و ایمنی بدن را بالا میبرند.