ما هر روز ساعتها به تلفن هوشمند، صفحه نمایش رایانه، تبلت، تلویزیون و ... نگاه میکنیم. این موضوع باعث عارضهای جدید تحت عنوان فشار چشم دیجیتالی میشود و یک علت شایع برای ناراحتی چشم است. این عارضه میتواند تاری دید، خستگی چشم، خارش و آبریزش چشم را به همراه داشته باشد. تمریناتی وجود دارد که با انجام دادن آنها میتوان چشم را تقویت کرد و از این عارضه دور نگه داشت. در حین انجام تمرینات مهم است که سر و ستون فقرات را صاف و آرام نگه دارید.
روی مداد تمرکز کنید
این نوعی تمرین همگرایی است که در آن چشمها روی نوک مداد متمرکز میشوند، مدادی که از فاصلهای طولانی به طول بازو به سمت بینی حرکت میکند. همانطور که نوک مداد به بینی نزدیک میشود، ممکن است دوتایی یا تار به نظر برسد و چشمها باید تلاش کنند تا تصویر واضحی داشته باشند. مداد را به مدت ۳۰ ثانیه نزدیک بینی در حالی که روی نوک آن تمرکز میکنید، نگه دارید و سپس آن را به اندازه یک بازو دورتر ببرید. به یاد داشته باشید که در طول این تمرین باید پلک بزنید. این کار را پنج تا 10 بار تکرار کنید.
چشمتان را بچرخانید
چشمان خود را به منتهی الیه تمام جهات بالا، پایین، چپ، راست و چپ بالا، چپ پایین، راست بالا و راست پایین، حرکت دهید. هر بار از نگاه مستقیم به جلو شروع کنید و به نگاه مستقیم به جلو برگردید. چرخش چشم در جهت عقربههای ساعت و خلاف جهت عقربههای ساعت باید انجام شود تا از حرکت کامل عضلات خارج چشمی اطمینان حاصل شود.
چشمک هم بزنید
زمانی که با دستگاههای دیجیتال وقت میگذرانیم، سرعت پلک زدن ما کاهش مییابد که میتواند باعث خشک شدن و احساس خستگی چشمها شود. وقت گذاشتن برای پلک زدن آگاهانه میتواند لایه اشک را بازیابی کند. همچنین به پخش شدن اشک روی چشم کمک میکند. تمرین پلک زدن شامل بستن چشم ها، مکث 2 ثانیهای و سپس باز کردن دوباره آنهاست.
قانون سه 20 را اجرا کنید
هنگامی که از چشمان خود برای کار نزدیک استفاده می کنیم، سیستم تمرکز ما ممکن است خسته شود. چشمهای ما نیز ممکن است خشک شوند. برنامه ریزی منظم برای استراحت می تواند به کاهش بخشی از این فشار کمک کند. قانون ۲۰-۲۰-۲۰ به راحتی قابل یادآوری است. برای هر ۲۰ دقیقه کار نزدیک، به مدت ۲۰ ثانیه به هدفی در فاصله ۶ متری نگاه کنید. پس از آن دوباره فعالیت کاری خود را از سر بگیرید.