رابطه با والدین همیشه برای فرزندان به خصوص در سنین نوجوانی و بلوغ چالش برانگیز بوده و بسیاری از فرزندان به دنبال این هستند که رابطه بهتری را با والدین خود در این سنین داشته باشند. علاوه بر این باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که نوع ارتباطی که بین فرزندان با والدین به خصوص پدر وجود دارد، میتواند بر روی سلامت روح و روان فرزندان تاثیر بسزایی داشته باشد. از همین رو باید این ارتباط را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرد. به بهانه روز پدر توصیههایی به فرزندان در این باره خواهیم داشت.فواید داشتن روابط صمیمانه با پدرزمانی که رابطه بین والدین و فرزندان در بهترین شکل ممکن باشد، تاثیرات مثبتی که برای فرزند به وجود میآید، میتواند در دوران تحصیل، ورود به کار، ورود به جامعه و همچنین در نهایت برخورد فرزندان با همسر و فرزند خودشان موثر باشد. رابطه موثر با پدر میتواند نقش مهمی در شخصیت، روح و روان و افکار فرزندان داشته باشد. از طرفی هرچه سن فرزند بیشتر میشود این ارتباط میتواند تاثیر بیشتری را در زندگی فرزند و در برخورد با موفقیتها و مشکلات زندگی بر جای بگذارد. مشاهدات نشان میدهد در بسیاری از مواردی که پدر و فرزندان که در سنین کودکی روابط خوبی نداشتهاند، این مشکلات در سنین بلوغ خود را به صورت جدیتر نشان داده است. با توجه به این مسئله مهم میتوان نتیجه گرفت که رابطه با پدر اگر از همان دوران کودکی با صمیمیت، عاطفه و مهربانی همراه باشد در سنین پرتنشی مانند بلوغ میتواند راحتتر مدیریت و کنترل شود. اما در این بین برخی مواقع فرزندان رابطه خوبی در این سنین با والدین به خصوص پدر ندارند و از همین رو به دنبال این هستند که بدانند چگونه با پدر خود رابطه بهتری داشته باشند. خوشحال کردن پدر ممکن است سخت به نظر برسد اما برای داشتن خانوادهای سالم با تمرکز روی نحوه ارتباط با پدرتان و کارهایی که در زندگی میکنید، میتوانید رابطه خانوادگی شاد و گرمی داشته باشید. اما چگونه فرزندان با پدر خود رابطه موثرتری داشته باشند؟
1 با آنها وقت بگذرانیدصرف زمان با پدر به خصوص در روزهایی که مشغله دارید یا زمانی که پدرتان سرکار است، سخت است اما وقت گذراندن با او و صحبت کردن درباره افکار و عقایدتان، باعث خوشحال کردن پدرتان و تحکیم روابط و تقویت پیوند بین شما میشود. سعی کنید با پدران درباره اتفاقات روزمره، نگرانیهایتان یا هرچیزی که در زندگی برایتان مهم است، صحبت کنید.
2 از مخالفت پدر بحران نسازیدممکن است وقتی با حرف های پدرتان موافق نیستید یا وقتی اجازه انجام کاری را که دوست دارید به شما نمیدهد، مخالفت نکردن با او سخت به نظر برسد اما تمرینهایی برای آرام کردن خودتان انجام دهید و خودتان را متقاعد کنید که وقتی آرام و خونسرد هستید با پدرتان گفتوگو کنید. وقتی عصبانی هستید نفس آرام و عمیقی بکشید و همیشه دنبال راهی برای درک نظر پدرتان باشید. شاید چیزی که در نظر شما محدودیت جلوه میکند در واقع برای حفاظت خود شماست.
3 مشورت بگیریداز پدران درباره مسائل کاری و دوستی یا درباره مسائل مالی مشورت بخواهید. حتی اگر او در این خصوص تجربهای هم نداشته باشد باز هم میتواند شما را راهنمایی کند که چطور با مسئله روبهرو شوید. این موضوع که او حس کند نظر و مشورتش برای شما مهم است باعث خشنود کردن پدرتان میشود.
4 به اندازه مادر به پدر هم ابراز محبت کنیدبه پدر نشان دهید که چقدر دوستش دارید. او را در آغوش بگیرید، ببوسید و با کلمات محبت آمیز و صدای گرم و مهربانانه با او حرف بزنید. بعضی پدرها دوست ندارند که خیلی صمیمی و خونگرم شوند و ممکن است این کار برایتان کمی عجیب و سخت به نظر برسد اما یادتان باشد که ابراز علاقه فیزیکی و در آغوش کشیدن یکی از نیازهای اساسی برای انسان است؛ به خصوص پدرها.
5 کارهایی که برایش مهم است انجام دهیداز حرفهایی که پدرتان همیشه میزند یک فهرست تهیه کنید. این همان تجربیات و حرفهای ارزشمندی است که او سعی میکند به شما یاد دهد. ممکن است پدرتان برخلاف مادر دایم این حرفها را تکرار نکند اما یک بار که با او صحبت کردید روی آنها تاکید کرده باشد، به نگرش مثبت او به زندگی پی خواهید برد. اگر مثلا همیشه آراسته و مرتب و وقتشناس است، شما هم به این موارد توجه نشان دهید و سعی کنید زندگی خود را با همین اصول به ظاهر ساده پیش ببرید .
6 دوستان خوب و سالم پیدا کنیدبرای خوشحال کردن پدر هیچ چیز نیکوتر از داشتن دوستان صالح نیست. به پدرتان ثابت کنید که شخصیت شناس هستید و با کسانی دوست میشوید که ویژگیهای اخلاقی مثبتی دارند و دوستی با آنها شما را به دردسر نمیاندازد. بدین ترتیب میتوانید نکات مثبتی از آنها بیاموزید و همچنین در مواقع سختی از آنان کمک بگیرید.