حولههایی که برای خشک کردن بدن خود استفاده میکنیم، کاربرد زیادی دارند. الیاف نرم حولهها ممکن است اثری از آلودگی نشان ندهد، با این حال باید دانست که آنها محل زیست میلیونها میکروب هستند. اما چند وقت یکبار باید آنها را بشوییم؟
مطالعات نشان دادهاند که حولهها میتوانند به سرعت باکتریهای موجود روی پوست انسانها و حتی باکتریهایی را که در رودههای ما وجود دارند، به خود جذب کنند. حتی پس از شست و شو، بدن ما همچنان پر از میکروب است و وقتی خود را خشک میکنیم برخی از این میکروبها به حوله منتقل میشوند. میکروبهای موجود روی حولهها البته فقط از بدن ما نمیآیند. قارچها و باکتریهای موجود در هوا میتوانند روی الیاف حوله بنشینند. برای کسانی که حولههای خود را در همان اتاقی که توالت قرار دارد خشک میکنند، خبر ناخوشایندی وجود دارد: هر بار که سیفون را میکشید، احتمالاً ذرات ریز باکتری از توالت و مدفوع روی حولههای نزدیک پراکنده میشود. با گذشت زمان، این میکروبها میتوانند بیوفیلمهایی روی حولهها تشکیل دهند که حتی ممکن است ظاهر حوله را تغییر دهند. پس از دو ماه، حتی با شست و شوی منظم، باکتریهای موجود روی الیاف حولههای پنبهای میتوانند باعث کدر شدن پارچه شوند. میزان و نوع باکتریها به عادات شست و شوی خانواده بستگی دارد و اگر حوله را با دیگران به اشتراک میگذارید، احتمال انتقال میکروبهای مضر افزایش مییابد.
بسیاری از باکتریهای موجود روی حولهها همان باکتریهایی هستند که روی پوست ما یافت میشوند، اما گونههایی مانند استافیلوکوکوس، اشریشیا کلی (که در روده انسان یافت میشود)، سالمونلا و شیگلا (که از دلایل رایج بیماریهای ناشی از غذا و اسهال هستند) نیز ممکن است وجود داشته باشند. اما چگونه این باکتریها روی حولهها باقی میمانند؟ در پاسخ باید گفت هرچه حولهها بیشتر استفاده شوند و بیشتر مرطوب بمانند، محیط بهتری برای رشد میکروبها ایجاد میشود.
متخصصان پوست توصیه میکنند که حولهها را هفتهای یکبار بشویید و در صورت وجود بیماری در خانه (مانند اسهال و استفراغ)، حولهها باید روزانه شسته شوند. شست و شو در دمای ۴۰ تا ۶۰درجه سانتیگراد با شویندههای آنتیباکتریال میتواند میکروبها را کاهش دهد.