printlogo


گرامیداشت «حسین گل‌گلاب»  و نام‌گذاری یک تالار

​​​​​​​دانشگاه تهران همزمان با مراسم گرامیداشت حسین گل‌گلاب، استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران و ادیب، سالن شورای دانشکده زیست‌شناسی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران را به نام وی افتتاح کرد.
 به گزارش ایرنا، حسین گل‌ گلاب، ادیب و ترانه‌سرا و سازنده سرود معروف ای ایران، ای مرز پرگهر و نخستین نویسنده کتاب درسی طبیعی در ایران بود. گل‌گلاب از سال ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۷، حدود ۱۲ جلد کتاب در رشته جغرافیا و طبیعی تالیف کرد که در مدارس تدریس می شد. وی از سال ۱۳۰۷ مسئول تحقیقات علمی گیاه‌شناسی شد و از زمان تاًسیس دانشگاه تهران تا سال ۱۳۴۵ به تدریس اشتغال داشت.
در مراسم گرامیداشت این نویسنده که با حضور مسئولان و استادان دانشکدگان علوم برگزار شد، علی مقاری، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران، با تأکید بر اهمیت پاسداشت بزرگان و مفاخر دانشگاه، پایداری و ثبات دانشگاه‌های بزرگ کشور را مرهون دانشمندان و نام‌آوران دانست و بر ضرورت جمع‌آوری و تدوین تاریخ مشاهیر دانشکده‌های دانشگاه تأکید کرد.
رضا عامری، رئیس دانشکدگان علوم نیز ،ضمن تقدیر از اهتمام دانشکده زیست‌شناسی در معرفی و بازشناسی شخصیت چندوجهی دکتر حسین گل گلاب، تحول‌آفرینی و ارتقای کیفی و کمی دانشکده از جمله اصلاح وضعیت موزه جانورشناسی و به‌سازی فضای دانشکده را ارزنده توصیف کرد.
همچنین مهران حبیبی رضائی، رئیس دانشکده زیست‌شناسی، در سخنانی پس از معرفی حسین گل‌گلاب، شخصیت چندبعدی وی را نتیجه همراهی گیاه‌شناسی و هنر دانست. دکتر علی حائری روحانی، استاد پیش‌کسوت دانشکده زیست‌شناسی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران نیز، با ذکر خاطراتی از جلسات واژه‌گزینی علمی که در سال‌های پایانی دهه چهل و اوایل دهه 50 به ریاست دکتر گل‌گلاب برگزار می‌شد، بر جامع‌الاطراف بودن شخصیت آن استاد فقید تأکید کرد.
می=همان ویژه مراسم، هما گل‌گلاب، دختر استاد حسین گل‌گلاب، نیز با یادآوری خاطراتی، به بیان ویژگی‌های اخلاقی و علمی پدر پرداخت و در پایان مراسم، همراه با دکتر مقاری، از تابلو تالار حسین گل‌گلاب پرده‌برداری کرد.