printlogo


افتتاح مجدد مرکز سنجش 27 سال پس از گشایش نخستین
بهرامی‌نژاد: ایران می‌توانست در المپیک‌ صاحب رتبه 10 شود!
شاداب

​​​​​​​
 آخرین جلسه هماهنگی افتتاح سالن مرکز سنجش و ارزیابی آکادمی ملی المپیک درحالی اواخر دی‌ماه برگزار شد که متعاقب آن خبر افتتاحیه این سالن در تاریخ شنبه 29 دی‌ماه رسانه‌ای شد. این سالن درحالی قرار است مجددا افتتاح شود که 27 سال پیش و در زمان ریاست مصطفی هاشمی‌طبا در کمیته ملی المپیک افتتاح شده بود! آن هم با رویکرد توسعه ورزش قهرمانی با نگاه علمی و فرهنگی. همین مسئله باعث شد کمیته ملی المپیک در آن زمان طی مذاکراتی با کمیته ملی المپیک ایتالیا و انستیتوی علمی کوبا و آلمان، ضمن دعوت از متخصصان این کشورها تمام تلاش خود را در زمینه مانیتورینگ ورزشکاران به‌کار گیرد تا در کنار استفاده از تجارب کشورهای پیشگام در این زمینه، به پیشرفت‌های قابل توجهی در ورزش دست یابد. متعاقب این اتفاق، مرکز سنجش آکادمی ملی المپیک ایران تا سال 86 روند رو به رشدی را طی کرد تا جایی که از سوی شورای المپیک آسیا به‌عنوان مرکز تمرین‌های برتر شناخته شد. اما متاسفانه با تغییرات مدیریتی در راس کمیته، شاهد افت عملکرد این مرکز بودیم تا این که مرکز سنجش توسط رضا قراخانلو رئیس وقت کمیته(۱۳۸7–۱۳۸3) مجددا احیا شد. این احیا نیز موقتی بود تا جایی که در زمان ریاست علی‌آبادی در کمیته، مرکز سنجش دوباره دچار رکود شد و این روند ادامه داشت تا زمانی که سیدرضا صالحی‌امیری ریاست کمیته را در دست گرفت. از آن زمان بار دیگر استارت بازسازی و نوسازی آکادمی آغاز و تا امروز پیگیری شده. حالا اما سالن مرکز سنجش درحالی بازسازی و به چند دستگاه جدید مجهز شده که مسئولان وقت برای رونمایی از این نوسازی و تجهیز، از واژه «افتتاح» استفاده کرده‌اند. 
خدمات هاشمی‌طبا تکرار نشدنی است
دکتر مرتضی بهرامی‌نژاد، مدیراسبق مرکز سنجش  در گفت‌وگو با خراسان و در واکنش به افتتاح دوباره این مرکز می‌گوید: «ابتدا جا دارد از مهندس هاشمی‌طبا به‌عنوان یک اسطوره در ورزش یاد کنم. چون اثراتی که ایشان بر ورزش کشور داشته از نظر من تکرارنشدنی است. بسیاری از مراکز، امکانات و ساختمان‌هایی که ساخته شد، دستاورد هاشمی‌طباست. همان‌طور که می‌دانید مرکز سنجش سال 76 افتتاح شد و با توجه به تجربه ناقص من از کشورهای دیگر، واقعا در هیچ‌جای دنیا چنین سیستمی با تجهیزات کامل با هدف مشخص در سطح قهرمانی وجود ندارد.» 
خدمات مرکز سنجش در دنیا بی‌نظیر است
بهرامی‌نژاد می‌گوید: «در زمان فعالیت این مرکز، شاهد اثرات چشمگیر علمی بر سطح ورزش بودیم. به‌طوری که منجر به اتفاقات سیستماتیک و موفقیت‌های قابل توجه در ورزش شد. همه معیارهای ورزش به عدد تبدیل می‌شد و قابل کنترل بود. سال‌ها مرکز سنجش نقش بزرگی در آموزش مربیان داشت و بسیاری از مربیان تیم‌های ملی از این مرکز بهره بردند. بسیاری از کتاب‌ها و مقالات علمی در این مرکز منتشر شد و از نظر مجموع خدمات ارائه شده، این مرکز در دنیا بی‌نظیر است. در واقع می‌توانم به جرئت بگویم که مرکز سنجش قلب تپنده‌ای بود که توسط هاشمی‌طبا راه‌اندازی شد اما مدیران بعدی از ابهت این مرکز کاستند.»
سیاست‌هایی که پیگیری نشد؛ خطاهایی که از بین نرفت
او با تاکید بر این‌که سنگ‌بنای مرکز سنجش توسط هاشمی‌طبا گذاشته شده حرف‌هایش را این‌طور ادامه می‌دهد: «در حال حاضر دقیقا نمی‌دانم مرکز سنجش به چه تجهیزاتی مجهز شده و شاید به همین خاطر خواسته‌اند رونمایی داشته باشند. با این حساب بهتر است بدون اطلاعات قضاوت نکنم؛ ولی گذشته این مرکز را به‌خوبی می‌دانم و شب‌ها و روزهای زیادی را در آن‌جا گذرانده و تک‌تک آجرهایش را می‌شناسم. معتقدم این مرکز نگین ارزنده‌ موفقیت ورزش در کشور است البته به شرطی که بهای لازم به آن داده شود و سیاست‌هایی که از ابتدا برای آن تعریف شد، پیگیری شود. در این صورت بسیاری از خطاها و اشکالات ورزش قهرمانی از بین خواهد رفت. اگر خط مشی هاشمی‌طبا در کمیته ملی المپیک توسعه می‌یافت، قطعا ایران می‌توانست در المپیک‌ها صاحب رتبه زیر 10 یا نزدیک به 10 شود.»