تازه های مطبوعات
فرهیختگان - تبلیغاتی که درباره گفتوگوی رئیسجمهور با شبکه تلویزیونی آمریکایی «NBC» صورت گرفته بود، مخاطبان را برای شنیدن حرفهای جدید و مواضع جدیتر با توجه به شرایط منطقه آماده کرده بود. درنهایت اما این مصاحبه چیزی فراتر از انتظارات معمول نداشت و نتوانست تاثیر اجتماعی یا سیاسی خاصی ایجاد کند. اگر هدف این مصاحبه ایجاد تاثیر خاصی بود، بهتر بود با آمادگی بیشتری انجام میشد و اگر هم قرار بر این بود که در همین سطح باقی بماند، این حجم از تبلیغات برای آن ضرورتی نداشت.
هم میهن - یکی از روشهای معمول تندروها بهویژه پس از آن که شکستهای سنگینی را میخورند، فرار به جلو است. یعنی بهجای آن که بپذیرند سیاستهای گذشته شکست خورده و باید تغییر نگاه و رویکرد دهند، چهار نعل و بیش از پیش بر بقای سیاست گذشته اصرار میورزند... مواضع پزشکیان درخصوص سیاست خارجی بسیار روشن است. در زمان انتخابات هم آن ها را مکرر بیان کرد. درخصوص ضرورت گفتوگو برای حل مسائل میان ایران و سایر کشورها هم هیچ شبههای باقی نگذاشت.این همه علیه گفتوگو شعار ندهید که به زیان خودتان است. از مسئولان و رئیسجمهور بخواهید شفاف و با هماهنگی رهبری و نظام گفتوگو کنند و مصالح کشور و منافع ملت را تامین کنند و توافق آنان هم تضمین شده باشد. وفاق یعنی این.
کیهان - حسین شریعتمداری نوشت : رئیسجمهور محترم به یقین میدانند -و باید بدانند- که مذاکره ترجمان دیگری از «معامله» است و در تمام فرهنگهای سیاسی برای آن ۳ بخش تعریف شده است. اول؛ کف مذاکره که از مجموعه نقاط مشترک تشکیل شده است. دوم: لایه میانی مذاکره که بحث و گفتوگو درباره بده و بستانهاست، یعنی هریک از دو سوی مذاکره چه میدهند و در مقابل چه میستانند و سوم؛ سقف مذاکره، که نتیجه مذاکرات و «توافق نهایی» طرفین مذاکره است.