معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی استان با بیان این که ۱۱ درصد جرایم سایبری کشور در استان اتفاق میافتد، تصریح کرد: خراسان رضوی در زمینه وقوع جرایم سایبری رتبه دوم کشور را دارد.
با گسترش فضای مجازی و دسترسی همه افراد در سنین مختلف به سکوهای مختلف در فضای مجازی که بسیاری از مسائل شخصی و اطلاعات خصوصی خود را بارگذاری می کنند، جرایم سایبری نیز به تبع آن افزایش مییابد. چنان که سرهنگ جواد جهانشیری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استان خراسان رضوی از لحاظ فراوانی جمعیت نسبت به سایر استان ها، بعد از تهران است؛ قاعدتا وقتی جمعیت بالا باشد، تعداد کاربران فضای مجازی در استان هم جمعیت قابل ملاحظهای است، همچنین سالانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زائر داخلی و خارجی در استان هستیم که از ظرفیت فضای مجازی استان استفاده می کنند.
کشف 90 درصد جرایم سایبری در استان
معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی استان گفت: با تلاشی که همکاران ما در مجموعه پلیس فتای استان و شهرستانها دارند، در حوزه کشف و دستگیری هم رتبه دوم را داریم و نزدیک به ۹۰ درصد جرایم تا الان کشف شده است که بیشتر کشفیات نیز در حوزه برداشت های غیرمجاز، ارزهای دیجیتال و موضوعات فرهنگی، اجتماعی و... است. وی ادامه داد: در اکثر طرح هایی که در حوزه فضای مجازی و بر اساس کتاب نظام جامع عملیاتی انتظامی استان برگزار شده، موفق عمل کرده ایم، از جمله دستگیری قابل ملاحظه باندهای اسکیمینگ، قمارهای اینترنتی و موضوعاتی مثل برداشت های غیرمجاز که در فضای مجازی فراوانی جرم بیشتری دارد. وی اظهار کرد: امیدواریم تا پایان سال با اقدامات و برنامههایی که پیشبینی شده است، وضعیت مناسب کشف ۹۰ درصدی را که الان در سطح استان است، حفظ کنیم.
سرهنگ جهانشیری در پاسخ به این سوال که آیا مجازات های در نظر گرفته شده برای این جرایم بازدارنده است؟ توضیح داد: با توجه به پویایی این فضا و جرایم نوینی که اتفاق می افتد، انتظار این است که در قانون، بازنگری شود که نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی به این موضوع توجه ویژه ای دارند و در این زمینه پیشنهادهایی ارائه و همکاری خوبی هم انجام شده است که به تناسب پیشنهادهای ارائه شده، شاهد تغییراتی در آینده خواهیم بود. معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی گفت: در مجموع، جرایم سایبری در استان، حدود 5درصد از کل جرایم و سرقت و نزاعها و درگیریها در رأس جرایم فیزیکی استان است.