printlogo


خطر تغییر کاربری بیمارستان امدادی جنوب مشهد!
هانیه غلامی

​​​​​​​
 حدود 24 سال پیش رهبر معظم انقلاب در سفری به مشهد بر ضرورت احداث بیمارستان امدادی در ورودی شمالی و جنوبی مشهد تاکید فرمودند، بر این اساس، قرار شد بیمارستان سوانح شماره 2 مشهد، با هدف امدادرسانی سریع به مجروحان و حادثه‌دیدگان احتمالی تصادفات جاده‌های جنوب این شهر، ساخته شود. اواخر سال 84  ساخت این بیمارستان به مساحت 37 هزار متر مربع و 100 تخت بستری در شورای اداری استان تصویب و کار ساخت آن نیز آغاز شد؛ اما به دلیل پاره‌ای مشکلات مالی ناشی از تحریم‌ها در سال ۹۰ با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شد. این پروژه از سال 97 با مکاتبات انجام شده با دفتر مقام معظم رهبری و سایر مسئولان بالادستی کشور در ردیف پروژه‌های لازم الاجرا قرار گرفت و ساخت آن با فروش ۲۵۰ میلیارد ریال اوراق قرضه و پیش بینی برخورداری از ۲۰۰ تخت بیمارستانی از سر گرفته شد. در نهایت و پس از پیگیری های متعدد، بیمارستان ٢۰۰ تختخوابی امداد و نجات جنوب با نام «ولایت» با زیربنای ٢٣۰۰۰ متر مربع به عنوان مرکز تروما و خدمات جراحی عروق ، در چهاردهم بهمن ماه ١۴۰۰ و با تامین اعتبار از محل مصوبات استانی دفتر مقام معظم رهبری، توسط وزیر بهداشت دولت سیزدهم به بهره برداری رسید. حالا شنیده ها حاکی از آن است که گویا دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال تغییر کاربری این بیمارستان است؛ بیمارستانی که نه تنها مطالبه جدی رهبر معظم انقلاب است بلکه ساخت آن نیز از محل اعتبارات سفر رهبری پیگیری و انجام شده است.

بیمارستان امداد و نجات جنوب مشهد یا بیمارستان ولایت یکی از مطالبات چند ساله مردم این کلان شهر بوده است که بعد از سال ها و با تأکید مقام معظم رهبری به بهره برداری رسید. اکنون زمزمه هایی مبنی بر تصمیم برای تغییر کاربری آن توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد شنیده می شود. با توجه به این که تغییر کاربری این بیمارستان پیامدهای زیادی خواهد داشت و رسما در تقابل با تاکید و مطالبه جدی مقام معظم رهبری است، آن را از مسئولان علوم پزشکی مشهد پیگیری کردیم که البته پاسخ شفاف و دقیقی در این زمینه ارائه نکردند.
پاسخ‌های متناقض و غیرشفاف دانشگاه علوم پزشکی مشهد
با توجه به این که بر اساس شنیده های ما گویا این تصمیم توسط شخص رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اتخاد شده و به همین دلیل با دکتر محمود محمدزاده شبستری طی یک هفته به صورت مداوم تماس گرفتیم و خواستار پاسخگویی در این زمینه شدیم که متاسفانه در رفتاری کاملا غیرشفاف، وی به هیچ کدام از تماس های خبرنگار ما پاسخ نداد تا نگرانی افکار عمومی در این زمینه را پیگیری کنیم. اما پهلوان کاشی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از پیگیری ما در یک پاسخ کوتاه آن هم به صورت پیامک اعلام کرد: «دانشگاه هرگز قصد تغییر کاربری بیمارستان را نداشته و ندارد. بیمارستان ولایت، بیمارستان امداد و نجات است و تمامی فعالیت های بیمارستان در راستای تحقق این هدف برای خدمت به مردم باید باشد.» اما وقتی از وی می پرسیم آیا این پاسخ دکتر شبستری است؟ تأیید نمی کند و زمانی که می‌گوییم ما باید پاسخ رسمی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی داشته باشیم، پاسخگویی در این زمینه به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ارجاع می‌شود. چند روز بعد از پیگیری خبرنگار خراسان و ارتباط با روابط عمومی برای مصاحبه با معاون درمان دانشگاه، اعلام شد که دکتر محمد دهقانی معاون درمان دانشگاه در این مورد گفت و گو نمی کند. پاسخی هم که روابط عمومی در این زمینه ارایه داد این بود که «آقای دکتر گفته اند در حال بررسی جزئیات آن هستیم و به محض اینکه اوکی شود، اطلاع می دهیم.»
این نوع پاسخگویی غیرشفاف و البته متناقض مدیران دانشگاه علوم پزشکی، نگرانی و شائبه تصمیم برای تغییر کاربری بیمارستان ولایت یا همان امداد و نجات جنوب را قوت بخشید. تناقض گویی مدیران علوم پزشکی مشهد، این سوال را مطرح کرد که اگر بنا نیست کاربری بیمارستان ولایت تغییر کند، پس بررسی جزئیات این موضوع چه لزومی دارد؟ از همین رو نگرانی افکار عمومی در این زمینه را با حجت الاسلام والمسلمین حسنعلی اخلاقی امیری، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس در میان گذاشتیم و نظر او را جویا شدیم.
با تغییر کاربری بیمارستان ولایت از امداد و نجات به شدت مخالفیم
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان این که به دلایل مختلف یکی از زیرساخت‌های مهمی که در مشهد باید دنبال شود تنوع و تکثیر تخت‌های بیمارستانی است به «خراسان رضوی» می‌گوید: یکی از اشکالاتی که با پدافند غیرعامل نیز مقداری سازگاری ندارد این است که بیمارستان‌ها درون فضای شهری قرار گرفته‌اند و ما از سال‌های قبل به دنبال این بودیم که بیمارستان‌هایی که در مرکز شهر قرار گرفته‌اند به فضای بیرون از شهر چه در بخش شمال، چه جنوب و چه شرق و غرب شهر منتقل شوند. بیمارستانی که در جنوب مشهد ایجاد شده و تنوع تخت را  در مشهد افزایش داده، همین بیمارستان ولایت است. 
حجت الاسلام اخلاقی امیری می‌افزاید: اگر دانشگاه علوم پزشکی بخواهد کاربری بیمارستان را تغییر دهد قطعا ما در قبالش خواهیم ایستاد. اگر این خبر درست باشد، هیچ توجیهی ندارد و من این موضوع را پیگیری خواهم کرد. اما اکنون اجمالا می‌گویم به عنوان نماینده مردم نه تنها با تغییر کاربری مخالفیم بلکه با  توجه به نکته‌ای که در مورد پدافند غیرعامل مطرح شد ما باید به سمتی برویم که دسترسی به بیمارستان راحت باشد، اگر خدای نکرده الان اتفاقی بیفتد فضای عمده بیمارستانی ما در بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج) در وسط شهر گره میخورد. وی تصریح کرد: بار دیگر می‌گویم اگر بحث تغییر کاربری بیمارستان ولایت درست باشد، به شدت مخالف هستیم و از دانشگاه علوم پزشکی توضیح خواهیم خواست که ببینیم چه پاسخی برای این موضوع دارند.