printlogo


حالم با دیدن وضع خیلی‌خوب خواهر و برادرهایم بد می‌شود
صدیقه معدنی | ‌ کارشناس‌ارشد روان‌شناسی

مخاطب گرامی، این که صادقانه احساس خود را نسبت به خواهر و برادر خود بازیابی کردید، نقطه قوت مسئله است اما آیا برای تغییر وضعیت خود هم فکر کردید؟ این که چطور می‌توانید حقوق خود را افزایش دهید؟ شغل دوم؟ افزایش مهارت و گذراندن دوره یا ادامه تحصیل؟ واقعیت این است که موفقیت فرمول خودش را دارد و آن تلاش کردن است که برخی مشاغل مثل مهندسی و پزشکی باید شخص صابون درس خواندن را به تن خود بزند و با جدیت درس بخواند و پس از آن برداشت کند. اما من برای آرامش شما توصیه‌هایی دارم که امیدوارم با به کارگیری آن ها از این وضعیت و حس و حال رها شوید و به آرامش و صلح با اطرافیانتان برسید.

از حس حسادت کمک بگیرید
وقتی دلیل حسادت خود را کشف کردید، می‌توانید به شکلی سازنده با آن برخورد و آن را به چیز مثبتی، مانند یک هدف، تبدیل کنید. استفاده از حس حسادت، برای تعیین اهدافی واقع‌گرایانه و دست‌یافتنی به شما کمک می‌کند تا احساسات منفی خود را رها و برای تغییر چیزی در زندگی‌تان و بهتر کردنِ آن احساس قدرت کنید.
اهداف بزرگ را کوچک‌تر کنید
از حسادت خود، برای تعیین اهداف‌تان استفاده کنید. اهداف بزرگ‌تر را به اهداف کوچک‌تر و قابل سنجش تبدیل کنید. برای نمونه، اگر هدف شما به دست آوردن یا پس‌انداز کردن پول بیشتری است، یکی از اهداف کوچک‌تر شما می‌تواند جست و جو برای شغلی با درآمد بالاتر یا پیدا کردن فرصت‌های پیشرفت در شغل فعلی‌ باشد. هدف کوچک دیگر هم می‌تواند پس‌انداز کردنِ مبلغ معینی در هفته باشد.
تعریف خاص خودتان را از موفقیت داشته باشید
موفقیت یعنی بدانید بهترین زندگی برای شما چیست و بیشترین استفاده را از آن ببرید. اشکالی ندارد اگر در مقایسه با دیگران، در مرحله‌ متفاوتی از زندگی قرار داشته باشید. برای نمونه، اگر هنوز به شغل یا همسر دلخواه‌تان نرسیده‌اید، به این معنی نیست که شما نسبت به فردی که به او حسادت می‌کنید، ارزش کمتری دارید. زندگی چک‌لیست یکسانی نیست که همه ما مجبور باشیم در مسیر خود به سمت خوشبختی، موارد آن را یکی پس از دیگری تیک بزنیم. هر فردی مسیر متفاوتی را طی می‌کند و مسیر هیچ کس، معنادارتر یا بهتر از مسیر دیگران نیست.
شکرگزار آن چه دارید باشید
از آنجا که حسادت، مربوط به درک و برداشتِ شما از نداشته‌ها‌یتان است، کمی وقت و انرژی را صرف یادآوری داشته‌هایتان کنید. می‌توانید این موارد را در دفترچه یادداشت‌تان بنویسید: استعدادهایتان؛ ویژگی‌های فیزیکی مورد علاقه‌تان؛ بهترین دوستانتان؛ غذاهای مورد علاقه‌تان؛ چیزهایی که شما را می‌خندانند؛ خاطراتی که شما را شاد می‌کنند؛ موقعیت‌هایی که در آینده در انتظارِ آن ها هستید؛ چیزهای خوبی که دارید؛ دستاوردهایتان.