از امروز قطار چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر به حرکت در میآید و یکی از مهم ترین خبرهایی که تا این لحظه توجه بسیاری از اهالی هنر و مخاطبان را به خود جلب کرده، حضور پرتعداد چهرههای مشهور سینمایی در این جشنواره است. چهرههایی نظیر پژمان جمشیدی، امیرمهدی ژوله، الیکا عبدالرزاقی، سارا بهرامی، لیلا بلوکات، ساعد سهیلی، امیرحسین فتحی، رابعه اسکویی، سیاوش خیرابی، فرزین محدث و شهره سلطانی.حضور بازیگران سرشناس سینما و تلویزیون در جشنواره تئاتر فجر امسال را می توان فرصتی برای جلب نگاه عموم مردم به هنر تئاتر دانست. هنری که در سالهای اخیر بنا به دلایل متعدد در حاشیه توجه ها قرار گرفته است. اگرچه برخی از تئاتریها ورود بیبرنامه این بازیگران به صحنه تئاتر را آسیبزا میدانند، اما بیتردید نمیتوان تاثیر مثبت این اتفاق را بر پربارتر شدن جشنواره تئاتر فجر نادیده گرفت.در ادامه مروری گذرا خواهیم داشت به پرونده تعدادی از چهرههای مشهور سینما ،تئاترو تلویزیون که امسال در جشنواره تئاتر فجر حضور یافتهاند .امیرمهدی ژوله او تا حدود زیادی با اجرای استندآپ کمدی در برنامه خندوانه به شهرت رسید. ژوله با نویسندگی آثار طنز، خود را بهعنوان نویسندهای برجسته معرفی کرد و سپس وارد سینما، تلویزیون و تئاتر شد. امسال در نمایش «این دنیا یه کنسرت... به من بدهکاره» حضور دارد. از دیگر نمایش هایی که او به عنوان بازیگر در آن حضور یافته، میتوان به «اپراتور نسل چهارم» اشاره کرد.
پژمان جمشیدی
سالهای اول ورودش به بازیگری با انتقادهای زیادی همراه بود، اما با گذشت زمان و عملکردی که در سینما و تئاتر از خود نشان داد ، موفق شد خود را بهعنوان یک بازیگر توانمند معرفی کند. جمشیدی امسال با نمایش «ذرات آشوب» در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد. پیش از این نیز در آثاری همچون «بادی که تو را خشک کرد مرا برد»، «آرسنیک و تور کهنه»، «آرامسایش»، «وقتی ما برمیگردیم دو پای آویزان باقی مانده است»، «گنجفه»، «پلیس»، «پپرونی برای دیکتاتور»، «بی نوایان»، «الد سیبروک» (نمایشخوانی)، «یادم تو را فراموش»، «دوباره اون آهنگ رو بزن سّم»، «حکومت نظامی»، «پوست انداختن»، «آن سوی آینه»، «مادر»، و «فرانکنشتاین» نیز حضور داشته است.
ساعد سهیلی
خانواده پدری او سابقه طولانی و تاثیرگذاری در تئاترو سینما دارند. ساعد سهیلی با نمایش «ترور» در جشنواره تئاتر فجر امسال حضور دارد. این نمایش قبلاً برای بیش از ۵۰ اجرا روی صحنه تماشاخانه ایرانشهر رفته و بیش از ۹ هزار تماشاگر داشته است.
شهره سلطانی
سلطانی در ۱۴ بهمن ۱۳۴۸ در بجنورد به دنیا آمده و در رشته کارشناسی موسیقی تحصیل کرده است. بازی در تئاتر را از سال ۱۳۶۶ شروع کرده و از باسابقهترین بازیگران حاضر در این دوره از جشنواره تئاتر فجر است. «من و گربه پری» نمایشی است که او علاوه بر بازیگری، کارگردانی کرده است.
از دیگر آثار نمایشی که او به عنوان بازیگر در آن ها حضور داشته، میتوان به «یک قهوه تلخ برای آقای شکسپیر»، «آمادئوس»، «آرش به روایت تصویر»، «دزدی از آقای برشت» و «هوراشیو» اشاره کرد.
الیکا عبدالرزاقی
عبدالرزاقی امسال با نمایش «این دنیا یه کنسرت... به من بدهکاره» در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد. دورههای بازیگری خود را زیر نظر حمید سمندریان گذرانده و فعالیت هنریاش را با سریال «گمشده» و نمایش «دایره گچی قفقازی» آغاز کرده است. از دیگر آثار نمایشی او میتوان به «مدهآی سن مدار»، «باغ آلبالو»، «دن کامیلو»، «پرواز به تاریکی»، « نیل سایمون»، «بازرس هاند واقعی»، «ملاقات با بانوی سالخورده»، «گفتگوهای پس از یک خاکسپاری»، «امروز دوستت ندارم»، «از خواب تا مهتاب»، «الوتریا»، «مرد اتفاقی»، «اتوبوسی به نام هوس»، «بهجت»، «نقش زن» و «دایره گچی قفقازی» اشاره کرد.
سارا بهرامی
او کارش را از کلاسهای هنری کانون پرورش فکری کودک و نوجوان آغاز و در رشته تئاتر در دانشگاه تحصیل کرده است. از آثار مهم او میتوان به «واوها و ویرگولها»، «راز ماهی طلایی آکواریوم آقای ژان»، «متولد ۱۳۶۱»، «راهزنان», «مخمصه»، «هم هوایی»، «عاشقانههای ناآرام»، «اگر»، و «جیبهایی پر از نان» اشاره کرد.
دیگر چهرهها
لیلا بلوکات ، امسال در نمایش «خارشتر» حاضر است و این نمایش به نویسندگی هدی آهنگر و کارگردانی سیدعلی موسویان روی صحنه میرود. رحیم نوروزی و بهرام ابراهیمی با نمایش «هدویگ» در جشنواره حضور دارند. امیرحسین فتحی در نمایش «نیوجرسی» ایفای نقش میکند و رابعه اسکویی و سیاوش خیرابی با «دایره گچی قفقازی» روی صحنه می روند .چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر که از امروز شروع شده، فروش بلیت آثار نمایشی حاضر در این جشنواره را از دوشنبه اول بهمن از طریق سامانه ایران نمایش آغاز کرده و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه «ایران نمایش» بلیت نمایش مد نظر خود را تهیه کنند.
خبر مرتبطوزیر ارشاد مطرح کرد
جشنواره تئاتر فجر،زمینه ساز همافزاییهای عمیق در تقویت وفاق ملی در متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر آمده است:«هنر فاخر ایران اسلامی در گذر زمان گنجینهای از حقیقتطلبی، فضیلتخواهی و زیباییشناسیهای مشترک انسانی بوده است. هنرهای نمایشی این مرز و بوم، با تکیه بر این میراث معرفتزا، تجلیگر جلوههایی از جذابیت بصری و کمال محتوایی است که توانسته پیامهای متعالی را به شیواترین شکل بر صحنههای هنرهای نمایشی ایران جاری سازد و عرصههایی فاخر رقم زند. این هنر به لطف هنرمندان توانمند و مخاطبان فهیم، جایگاهی شایسته و گرانسنگ یافته است.
هنرمندانی که نسل در نسل، مردمی و فرهنگور بودهاند، معنای اصیل این سرزمین را درک کرده و آن را با جان و دل حفظ کردهاند. مخاطبانی که در برهههای مختلف تاریخی، حتی به بهای جان، پاسدار ارزشهای والای ملی و میراث آیینی خویش بودهاند. آنان با صبر و شکیبایی حیرتآور، دانایی، نیکی و زیبایی را در زندگی خود تجسم بخشیدهاند.اینان سرمایههای فکری و مواریث اخلاقی مردمان و هنرمندان این سرزمیناند و شاخصههایی برجسته از سطح کیفی هنرهای نمایشی ایران اسلامی به شمار میروند.جشنواره بینالمللی تئاتر فجر که در تقارن با ایام مبارک دهه فجر برگزار میشود، فرصتی است تا این ارزشها در برابر دیدگان هموطنان عزیز و مهمانان مشتاق از سراسر جهان به نمایش درآید.از این رو، دور از انتظار نیست که در این بستر فراهم، ظرفیتهای غنی تئاتر به عنوان ابزاری برای نمایش مرام زندگیخواه و صلحگرای این مردم به کار گرفته شود. این جشنواره میتواند همافزاییهای عمیقی در تقویت وفاق ملی، باور قلبی به خویشتن و ترویج نشاط، مدارا و مفاهمه جهانی به ارمغان آورد.این جانب چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را چشماندازی بلند برای تحقق این آرمانها و انعکاس شکوه پیروزی انقلاب اسلامی میدانم و از درگاه ایزد متعال، سربلندی تمامی هنرمندان حاضر و توفیق برگزارکنندگان پرتلاش این رویداد فرامرزی را خواستارم.»