گزارشی از وضعیت نامناسب محور سبزوار – خوشاب که تصادفات منجر به فوت زیادی در آن رخ می دهد
شهرستان خوشاب با وجود قرار گرفتن در مسیر ترانزیت آسیای میانه، از وضعیت نامناسب محورهای ارتباطی رنج میبرد.جاده سبزوار به سلطان آباد (مرکز شهرستان خوشاب) یک جاده ترانزیتی است که روزانه بیش از ۵۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه تریلی در این محور از کشورهای مختلف به سمت گمرک لطف آباد و بالعکس درحال رفت و آمد هستند. متاسفانه این جاده کم عرض و دوطرفه است و به همین دلیل تصادف منجر به فوت زیادی در آن رخ می دهد به نحوی که به جاده مرگ معروف شده است. کلنگ پروژه دوبانده کردن این مسیر در سال 1390 به زمین زده شد اما هنوز این محور دوبانده نشده و به گفته فرماندار خوشاب هنوز مجوز ماده 23 این پروژه صادر نشده است.
با این که خوشاب در یک مسیر ارتباطی مهم قرار دارد، وضعیت جادههای آن چندان مناسب نیست و بیشتر راههای آن دوطرفه هستند. یکی از پروژههای مهم در این زمینه، ساخت باند دوم جاده سبزوار - خوشاب به طول ۲۷۰ کیلومتر است که ۵۱ کیلومتر آن در حوزه خوشاب قرار دارد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در سال 1390 کلنگ پروژه دو بانده شدن این محور به زمین زده شد و قرار بود که ۱۸ کیلومتر از این مسیر ظرف سه سال زیر بار ترافیک برود. اما متأسفانه بعد از گذشت ۱۳ سال، هنوز هیچ اقدام چشمگیری در این زمینه مشاهده نمیشود.
وقوع تصادفات منجر به فوت متعدد
دوطرفه بودن جاده سبزوار – خوشاب- قوچان، همراه با پیچهای خطرناک، عرض کم و آسفالت نامناسب، مشکلات زیادی برای رانندگان و مسافران ایجاد کرده و هر ساله حوادث متعددی در این مسیر رخ میدهد که به جان باختن بسیاری از هموطنان منجر میشود. رانندگی در مسیر سبزوار به سلطانآباد و قوچان برای بسیاری از رانندگان به یک کابوس وحشتناک تبدیل شده است. برخی از رانندگان بدون توجه به عرض کم جاده، با سبقت گرفتن از پشت خودروهای سنگین، خطر تصادف را در این جاده پرپیچ و خم افزایش میدهند. یکی از رانندگانی که در مسیر سلطانآباد به سبزوار دچار سانحه شده، گفت: نه تنها تمام سرمایه زندگیام را برای پرداخت دیه مسافر اضافی و هزینههای تصادف از دست دادم، بلکه بعد از چند سال هنوز در حال پرداخت اقساط خودرویی هستم که قسطی خریده بودم و حالا دیگر وجود ندارد. یکی از والدین قربانیان حوادث تلخ این جاده نیز گفت: دو فرزند و نوهام را در این جاده مرگ از دست دادم. این داغی است که هرگز فراموش نخواهم کرد. از رانندگی در این مسیر وحشت دارم و هر بار که در آنجا رانندگی میکنم، خاطرات تلخ آن به ذهنم میآید و ترس در دلم میافتد.
امام جمعه شهرستان خوشاب نیز در خطبههای نمازجمعه سلطانآباد از مسئولان استانی و کشوری خواست تا به وضعیت این جاده رسیدگی کنند. حجتالاسلام مرتضی تیجانی به حوادث تلخی که در این جاده رخ داده اشاره کرد، از جمله کشته شدن سه نفر از یک خانواده در تصادف پراید با تریلی و همچنین واژگونی خودروی مسافران قوچانی که جنازه راننده بعد از سه روز تلاش امدادرسانان پیدا شد.
وی خطاب به مسئولان گفت: متأسفانه تخصیص اعتبارات بعد از وقوع حوادث و بر اساس تعداد کشتهها انجام میشود. وقتی میدانید جاده ایمنی ندارد و احتمال تصادف بالاست، چرا منتظر هستید چند نفر دیگر جان خود را از دست بدهند تا بعد از آن اقدام کنید و اعتبارات را اختصاص دهید؟
این جاده ترانزیتی ظرفیت این همه وسیله نقلیه را ندارد
رئیس پلیس راه سبزوار نیز در این باره گفت: جاده سبزوار به سلطانآباد یک مسیر پر رفت وآمد است اما این جاده بینالمللی ظرفیت این همه وسیله نقلیه را ندارد و تنها برای رفتوآمد مردم سلطانآباد و شهر مشکان کافی است. سرهنگ گرمچی افزود: اصلاح هندسی پیچها، تعریض و دوبانده کردن جاده باید هرچه سریعتر انجام شود، زیرا این جاده دیگر ظرفیت این بار ترافیکی را ندارد. وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد حوادث این مسیر برای رانندگان غیربومی و ناآشنا به این جاده رخ می دهد، تصریح کرد: تعریض جاده و احداث سرعتکاهها به عنوان راهکارهای کوتاهمدت برای جلوگیری از حوادث باید در نظر گرفته شود، اما در بلندمدت باید این مسیر دوبانده شود.
صادر نشدن مجوز ماده 23 این پروژه
فرماندار خوشاب نیز درباره این محور ترانزیتی گفت: پروژه دوبانده کردن محور سبزوار- خوشاب، 13 سال است که معطل مانده و پیگیری هایی برای دریافت مجوز ماده 23 این پروژه انجام شده، اما هنوز این مجوز صادر نشده است. محمود شم آبادی به استقرار نیافتن پلیس راه در شهرستان اشاره کرد و افزود: ما از پلیس راه استان درخواست استقرار پلیس راه در شهرستان را داشته ایم و در همین زمینه مکان مناسبی هم برای استقرار در شهرستان پیش بینی شده است که مقرر شده رئیس پلیس راه استان از این مکان بازدیدی داشته باشند و در صورت مناسب بودن آن، استقرار پلیس راه انجام شود.