printlogo


کنایه لاریجانی: مگر کسی به ما پیشنهاد مذاکره داده است؟!

​​​​​​​
علی لاریجانی در تازه ترین گفت و گوی خود؛ درباره مشکلات حکمرانی سخن گفته و با اشاره به کارنامه اش در دهه60 و سیمای ملی تاکید می کند که ذهنش توسعه گراست. او در بخش دیگری از سخنان خود از ظرفیت های ایجاد شده در پسا انقلاب سخن گفته و  یکی از چالش های اساسی حال حاضر را نبود تحزب قوی می داند. او گریزی هم به مذاکرات هسته ای و  اف ای تی اف زده و تاکید می کند که در شرایط بحرانی، اصلاحات یا جراحی اقتصادی نباید کرد. در ادامه بخش های مهم اظهارات علی لاریجانی را می خوانید: 
* شهید مطهری یکی از استوانه‌های فکری تفکر اسلامی بودند و ارتباطم با شهید مطهری پس از وصلت خانوادگی بیشتر شد.
* مناظرات تلویزیونی در صداوسیما با حضور شهید بهشتی و آقای سروش در زمان مدیریت بنده شروع شد. کاش این مناظرات ادامه پیدا می‌کرد.
* در دهه60 طرحی آماده کردم که ممنوعیت ویدئو برداشته شود و با ایجاد موسسات فرهنگی به سمت اقدامات ایجابی رفتیم و از فیلم‌های غنی حمایت می‌کردیم.
* ذهن من توسعه‌گراست. در دوره مدیریت در رادیو و تلویزیون به سمت تولید مردمی به جای تولید دولتی رفتیم. در حوزه اقتصادی یا فرهنگی یا حوزه‌های دیگر، دولت تولیدکننده خوبی نیست. اگر دولت جایگزین مردم شود استعداد فطری رشد پیدا نمی‌کند.
* در زمان شاه جرئت نداشتیم درباره مملکت صحبت کنیم، امروز در جامعه انتقاد حتی از رئیس جمهور انجام می‌شود. کار بزرگ انقلاب، ایجاد آزادی بود.انقلاب ما این قدر بزرگ هست که باید قبول کنیم نسبت به آن کم لطفی کرده ایم. حرکت نوینی که مردم ایران آغاز کردند، یک بعد آن آزادی است.
*توافق هسته‌ای برای ایران آورده داشت و به همین دلیل ترامپ از آن خارج شد.
* رشد هسته‌ای قسمتی از توسعه ایران است، اما همه توسعه ما نیست، مردم باید زندگی کنند و در حوزه‌های مختلف پیشرفت ایجاد شود.
* صنعت هسته‌ای حفظ و گشایش‌های پیرامون مسائل اقتصادی محقق شد.
* ناکارآمدی در حل مسائل اقتصادی و محدودکردن فضای مشارکت باعث کاهش حضور در انتخابات می‌شود. نباید در ذهن مردم تصور مهندسی انتخابات شود.
* حزب قوی نداریم، کارکرد حزب تربیت نیرو و تولید فکری برای مدیریت کشور است. شأن احزاب باید در انتخابات حفظ شود، ما قانون انتخابات حزبی را تصویب کردیم اما شورای نگهبان رد کرد.
*  در انتخابات غیر حزبی، افراد مجبور هستند به همه حوزه‌های شهری و روستایی بروند و پیرامون آب یا برق یا مطالبات قول بدهند و به جای منافع ملی، به دنبال اقدامات محلی می‌روند.
* رشد اقتصادی ۸ درصدی همه‌اش مرتبط به تحریم نیست. ما از نظر حکومتی فکر می‌کنیم همه چیز دست ما باشد بهتر است! باید به سمت خصوصی‌سازی برویم.
*سود سالانه شستا ببینید چقدر است؟ حدود ۵ درصد، همین دست بازار باشد، حدود ۴۰ درصد سود دارد. بخش خصوصی با همه توان به دنبال جذب مشتری و سود است.
*در شرایط بحرانی، اصلاحات یا جراحی اقتصادی نباید کرد، چون شرایط را حاد می‌کند. ایران در وضعیت تحریم است، باید اقدامات دسته‌بندی شود.
* قسمتی از اقدامات مانند رفع مسئله بازنشستگی و کوچک‌سازی دولت به تحریم ارتباطی ندارد. البته فحش‌خور این اقدامات ملس است! قسمتی از اقدامات قابل حل است، باید با درایت و دقت حل شود، مصرف انرژی در ایران بالاست، به سادگی قابل حل نیست.
* قیمت انرژی نامناسب است، اما نمی‌توان با کشور همسایه مقایسه کرد، چون ما حقوق دلاری نمی‌دهیم! نباید به طبقه متوسط و ضعیف در این وضعیت فشار مضاعف آورد.
پیشنهاد آمدن بشار اسد به ایران پس از سقوط دروغ است
* جوانانی که در لبنان دیدم، بسیار دقیق و با شجاعت بودند. بعد از سفر لبنان، مطمئن بودم حزب‌ا... موفق می‌شود چون به آرمانی که دارند معتقد بودند. اعضای حزب‌ا... به من گفتند در ایام خبر شهادت سیدحسن نصرا... ناراحت بودند اما روحیه عاشورایی پیدا کردند.
* ارتش سوریه باید ایستادگی می‌کرد، ما به سوریه کمک می‌کردیم و جایگزین ارتش این کشور نبودیم. پیشنهاد آمدن بشار اسد به ایران پس از سقوط دروغ است. ما می خواستیم ببینیم که تکلیف بشار اسد چیست. نمی خواستیم که پمپاژ روحیه بدهیم. 
این قدر عجولانه و پابرهنه در صحنه دیپلماتیک پریدن و حرف زدن، دیگران را به اشتباه محاسباتی می‌اندازد
*مذاکره سازوکاری دارد و باید پیشنهادهای مدونی وجود داشته باشد.تصمیم عجولانه در این باره را درست نمی دانم. الان می بینم خیلی ها در رسانه های داخلی این حرف ها را می زنند. ولع بلاوجه نباید در این قضیه داشته باشم چون کسی چنین پیشنهادی به شما نداده که الان بحث می کنید.این مسائل باید در سطوحی خیلی با فرصت و دقت صورت بگیرد، سرجایش حرف زده شود. این قدر عجولانه و پابرهنه در صحنه دیپلماتیک پریدن و حرف زدن، دیگران را به اشتباه محاسباتی می‌اندازد.جمهوری اسلامی همیشه اهل مذاکره بوده است.وقتی کسی مذاکره پیشنهاد نداده، راجع به چه چیزی صحبت می‌کنیم؟
* بالاخره یک روز باید به اف‌ای‌تی‌اف بپیوندیم اما با وجود تحریم‌ها در شرایط فعلی خیلی مؤثر نیست. اولویت تحریم‌ است و باید انرژی بگذاریم تحریم‌ها برداشته شود.
*وفاق پایه خوبی است اما در زمان نهضت مشروطه، فعالان و مسئولان مطالبی می‌گفتند که مردم چیز دیگری می‌خواستند، تفاوت شعارها و نیازهای مردم باعث شکاف شده بود.
* مسئولان جامعه باید حامل روح جمعی جامعه باشند، امروز جامعه کارآمدی می‌خواهد.