فشار روانی زیادی بهخاطر دیدن طلبکارم روی من است
فائزه سجادی | روانشناس
مخاطب گرامی، هرچند از رفتارهای طلبکارتان در قبال این دیر شدن بابت برگرداندن پولش خبر نداریم اما گاهی چارهای نیست و نباید از خودتان انتظار داشته باشید که همه پول را یکجا به او بدهید. فشار روانی روی شما قابل درک است، بنابراین چند توصیه به شما دارم.
بگویید پولش را در 2 یا 3 نوبت پس میدهید
به عنوان مثال، با او صحبت کنید و بگویید که در ۲ یا ۳ نوبت پول او را پس خواهید داد. ابتدا با او در میان بگذارید که الان فشار مالی زیادی دارید و خودتان هم بابت این تاخیر برگرداندن قرض ناراحت هستید و به این موضوع فکر میکنید. به او بگویید که دارید برای پس دادن پولش برنامهریزی میکنید و به زودی این اتفاق خواهد افتاد.
راههای مختلف تهیه پول را بررسی کنید
قدم بعدی این که، بررسی کنید که چطور میتوان این پول را تهیه کرد. فهرستی تهیه کنید که از چه راهی میتوان پول او را به دست آورد و پس داد. بهعنوان مثال آیا میتوانید از بانک وام بگیرید؟ آیا میتوانید از کسی که وضعیت مالی خوبی دارد و با شما آشناست و از نزدیکان شماست، همه یا بخشی از مبلغ را قرض بگیرید تا بتوانید با دوستتان زودتر تسویه کنید و سپس پول آشنایتان را پس بدهید.
کمالگرا نباشید
با توجه به توضیحات شما، به نظر میرسد که به طرحواره خویشتن داری/خودانضباطی ناکافی مبتلا شده باشید. البته برای بررسی دقیقتر، این احتمال باید توسط یک متخصص بررسی شود. افرادی که نمیتوانند احساسات، هیجانات و تمایلاتشان را کنترل و مدیریت کنند و معمولا برنامهریزی برای کارهایشان ندارند و کارهایشان را به آینده موکول میکنند، دارای طرحواره خویشتن داری/خودانضباطی ناکافی هستند. این طرحواره به دلیل اتفاقات دوران کودکی در فرد فعال میشود. برای درمان این تله ذهنی، فرد باید منظم و برنامهریز بودن را یاد بگیرد و تمرین کند. باید سعی کند کمالگرایی و تنبلی را کنار بگذارد. برای درمان این طرحواره، بهتر است از فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا موفق به غیرفعال کردن آن شوید. درمان طرحوارهها نیازمند روشهای تخصصی است که نمیتوان در مقالات آورد، چون روش درمانی هر فرد متفاوت است و بستگی به شرایط زندگی و دوران کودکی او دارد.