printlogo


مهار امواج اقیانوس برای تولید برق

 ​​​​​​​
نیروگاه‌‌‌های بزرگ برای تولید برق نیاز به سوخت دیگری دارند که می‌‌‌تواند دردسرهای زیست‌‌‌محیطی و پرهزینه‌‌‌ای را برای کشورها داشته باشد. ایده استفاده از انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و پاک برای تولید برق سال‌‌‌هاست که روی انرژی خورشیدی متمرکز شده است. اما بد نیست بدانید چند وقتی است بحث استفاده از انرژی اقیانوس‌‌‌ها برای تولید برق مطرح است که باعث کاهش اتکای دنیا به سوخت‌‌‌های فسیلی می‌‌‌شود و به‌‌‌ویژه با تامین برق جوامع ساحلی، در کاهش تغییرات آب و ‌‌‌هوایی هم موثر است. تحقیقات روی این فناوری پیشگامانه توسط تیمی از مهندسان مرکز تحقیقات انرژی اقیانوس(OERC) در دانشگاه پلیموث در بریتانیا انجام شد. OERC یک مؤسسه پیشرو در زمینه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر دریایی است و روی فناوری‌‌‌های مختلف برای مهار قدرت امواج و جزرومد اقیانوس کار می‌‌‌کند. در ادامه با این فناوری بیشتر آشنا می‌‌‌شویم.
روش‌‌‌های بیرون کشیدن برق از دل دریا
اقیانوس‌‌‌ها منبع جذابی از انواع انرژی هستند؛ اما چگونه می‌‌‌توان از این انرژی برای تولید برق استفاده کرد. چند حالت برای عملکرد این فناوری وجود دارد، از جمله:
تبدیل کننده‌‌‌های شناور| این سیستم‌ها از یک ستون آب درون سازه‌ای شناور استفاده می‌کنند که با بالا و پایین رفتن امواج، هوا را به داخل و خارج از ستون می‌راند. این جریان هوا، توربین‌های بادی را می‌چرخاند و برق تولید می‌کند.
تبدیل کننده‌‌‌های موجی نقطه‌ای جذب| این دستگاه‌ها معمولاً شناورهای کوچکی هستند که حرکت عمودی امواج را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند. این تبدیل می‌تواند از طریق سیستم‌های هیدرولیکی، پنوماتیکی یا الکترومغناطیسی انجام شود.
تبدیل کننده های موجی خطی جذب|این سیستم‌ها از یک سری شناورهای متصل به هم استفاده می‌کنند که در امتداد خط موج حرکت می‌کنند. این حرکت نسبی بین شناورها، انرژی مکانیکی تولید می‌کند که به برق تبدیل می‌شود.
تبدیل کننده های موجی بازتابنده| این سیستم‌ها از ساختارهایی استفاده می‌کنند که امواج را به یک مخزن بالاتر هدایت می‌کنند. این آب سپس از طریق توربین‌ها به پایین جریان می‌یابد و برق تولید می‌کند. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، از جمله هزینه ساخت، بازدهی انرژی، قابلیت اطمینان و آثار زیست‌محیطی.
این فناوری با چه موانعی مواجه است؟
هزینه‌های بالا| ساخت و نصب این سیستم‌ها می‌تواند گران باشد.
شرایط سخت محیطی| سیستم‌ها باید در برابر شرایط سخت محیطی مانند توفان‌ها و خوردگی مقاوم باشند.
آثار زیست‌محیطی| آثار بالقوه این سیستم‌ها بر روی حیات دریایی باید به دقت ارزیابی شود.
انتقال و توزیع برق| انتقال برق تولید شده از مناطق ساحلی به شبکه برق می‌تواند چالش برانگیز باشد.