printlogo


کاهش استرس با کاکائو؟

زمانی که استرس داریم برای کاهش آن به غذا‌های چرب روی می‌آوریم. اما یک مطالعه جدید در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا نشان می‌دهد که نوشیدن کاکائو به عنوان جایگزین غذای چرب می‌تواند در کاهش سریع‌تر اثر استرس موثر باشد.
نحوه انجام پژوهش
نویسندگان این مطالعه که نتایج آن در نشریه «عملکرد و غذا» آمده است، پیش از انجام این تحقیق در یک مطالعه جداگانه دیگر نشان داده بودند که مصرف غذا‌های چرب ممکن است بر عملکرد عروق تاثیر منفی بگذارد و اکسیژن رسانی به قشر مغز را در موقعیت‌های استرس زا کاهش دهد و از ریکاوری بعدی بدن جلوگیری کند. به گزارش «خبرآنلاین»، کاکائو حاوی فلاوانولی به نام اپی کاتچین است که لایه سلولی اندوتلیال رگ‌های خونی را شل می‌کند، عملکرد آن ها را بهبود می‌بخشد و فشارخون بالا را که یک واکنش رایج به استرس است، برطرف می‌کند. برای مطالعه حاضر، ۲۳ مرد و زن جوان و سالم انتخاب شدند. به هر یک وعده‌ای از غذای پرچرب همراه با یک نوشیدنی کاکائویی با اپی کاتچین بالا یک ساعت و نیم قبل از انجام یک کار پر از استرس روانی ۸ دقیقه‌ای، داده شد. عملکرد عروقی آن ها با اندازه‌گیری اتساع(گشادی عروق) و جریان خون در بازو، با نشان دادن این که یک شریان در صورت افزایش جریان خون چقدر می‌تواند گشاد شود، ارزیابی شد. این کار در ابتدای کارآزمایی و سپس ۳۰ و ۹۰ دقیقه پس از انجام کار استرس‌زا انجام شد.
چرا غذا‌های پر چرب نه؟
در حالی که غذا‌های پرچرب ممکن است خوشمزه و آرامش‌بخش باشند، کار قبلی محققان این مطالعه به‌طور جدی نشان‎دهنده آن است که اگر فردی به دنبال بهبود از اثرات بد استرس است، در واقع بهترین کار این است که از چنین مواد غذایی اجتناب کند. این موضوع به ویژه برای افرادی که مشاغل پر استرس دارند یا به طور منظم استرس را تجربه می‌کنند، صادق است. «کاتارینا رندیرو» دکترا و مدرس علوم تغذیه در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا و نویسنده این تحقیق در این باره می‌گوید: «مشاغل بسیار پر استرس در مقایسه با مشاغلی که از این عوامل استرس‌زا آزاد هستند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را تا ۴۰ درصد افزایش دهد. این حداقل تا حدی، به دلیل اختلالات مداوم در عملکرد عروقی ناشی از استرس است که احتمالا به اختلالات دائمی تبدیل می‌شود».