پیام روشن نشست اخیر سران قوا به حاشیه سازان و جریان های رادیکال این بود که اولویت حل مشکلات معیشتی است
به نظر این روزها سران قوا تصمیم خود را گرفته اند که با پرهیز از ورود به حاشیه ها، به متن اصلی که همان مشکلات معیشتی مردم است توجه کرده و تمام هم وغم خود را برای حل آن گذاشته اند. موضوعی که به نظر به مذاق برخی جریانات رادیکال خوش نیامده و این روزها نه مسعود پزشکیان و محمد باقر قالیباف، بلکه حتی رئیس دستگاه قضا را نیز با هجمه های هماهنگ و تجمعات غیر قانونی به انفعال،سازش و...متهم می کنند.درهمین راستا اما نشست مشترک نشست مشترک سران، معاونان و جمعی از مسئولان سه قوه با موضوع همدلی و وفاق درنهاد ریاست جمهوری برگزار شد. نشستی که محتوای اظهارات روسای قوا به خوبی نشان می داد که آنان مصمم هستند که حول محور حل مشکلات مردم به مسیر وفاق خود ادامه دهند. پزشکیان از تصمیمات امید آفرین دولت سخن گفت؛ قالیباف از اهتمام مجلس برای همراهی با دولت سخن گفت واژه ای نیز بر استفاده از تمام ظرفیت ها و تسهیل امورکارآفرینان تاکید کرد.در ادامه بخش های مهم اظهارات روسای قوا را به گزارش ایرنا می خوانید : حجت الاسلام محسنی اژه ای : معیار انقلابیگری بودن احترام به همه قانون است
* اعتقاد دارم یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد درگزینش ها ضروری است، بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آن ها در مشاغل و مناصب مختلف حتما لازم است اما گاهی شاخصها و معیارهای ما به گونهای است که همه را محروم میکنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیتهای مردمی محروم کرده ایم.
*باید با حرکتی جهادی بر مشکلات غلبه کنیم و البته حرکت ما باید منطبق بر قانون باشد چراکه یکی ازمعیارهای اصلی انقلابیگری احترام به قانون است. کسی نمیتواند بگوید آن جایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آن جایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا میگذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است.
* ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیتهای مردمی و جذب سرمایهگذاری در تولید واقتصاد اصلاح کنیم.یک هنرمند درجامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز محسوب می شود، برجسته و دارای ارج و قرب میشود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمیافتد، گاهی خیلی ازما مسئولین از این که به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم، درهراسیم.
*گاهی فردی مجوزی را از دستگاههای حکومتی میخواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد میکنیم و یا انتظارات بلاوجهی ازاو داریم؛ به عنوان نمونه درقوه قضاییه به فردی میگوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی میکنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی میکند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.
مسعود پزشکیان : باید از هرحرکتی که موجب نارضایتی مردم شود اجتناب کنیم
* نباید با کسی که برای گرفتن حق خود اعتراض میکند، برخورد خشن کنیم، البته آن عزیزان هم باید مراقب باشند که دشمن به دنبال این است که از حرف حق آن ها سواستفاده کند تا جامعه را برهم بریزد.
* وضعیت فعلی معیشت مردم، گرانی و فشاری که در این بخش به مردم میآید، قابل قبول نیست. بخشی از آن دست ماست و بخشی هم دست ما نیست، مصمم هستیم که سفره مردم را تامین کنیم و این دغدغه را همواره درجلسه سران قوا مطرح کردهایم، انشاا...قبل از عید تمام کارها و اقداماتی که لازم است را انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعا روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تامین کنیم و بتوانیم جوابگو باشیم.
* باید از هر حرکتی که موجب نارضایتی مردم شود اجتناب کنیم، اگر مردم ما را قبول نداشته باشند، ما مشکل داریم، وظیفه ما حل مشکلات همه مردم است نه فقط آن ها که ما را قبول دارند، وظیفه ما برخود عادلانه و منصفانه با همه مردم عزیز کشورمان است.
محمد باقر قالیباف : خدا شاهد است که هرگز دنبال مچ گیری نیستیم
* ما درمجلس حین انجام وظایف قانونی و نظارتی، تذکرات لازم را می دهیم اما خدا شاهد است که هرگز دنبال مچ گیری نیستیم و هرگز درکمین ننشسته ایم که یک ضعف دولت را برجسته کنیم بلکه می خواهیم کمکی کرده و کاری برای مردم انجام دهیم. طبیعتا حرکت دولت و مجلس قوه قضاییه هم منجر به این اتفاق شود.
* در سال ۱۴۰۴ سند چشمانداز ۲۰ سال تمام می شود و تنها سند اصلی ما برنامه هفتم است لذا باید برنامه هفتم مبنای کار ما باشد، پیشنهاد می کنم کارهایی که طبق برنامه هفتم مهم و فوری و با اولویت مسائل اقتصادی است را انتخاب و مشکلات را حل کنیم.
* طبق آمارها تورم از40 درصد به سمت ۳۰ درصد رفته و نقدینگی کاهش پیدا کرده است؛ من نقدی به این آمارها ندارم اما اگر از مردم سوال کنید، مردم چنین حسی را ندارند. لذا باید تلاش همه دراین جهت باشد که مردم چنین حسی داشته باشند چراکه حتی حس یک موضوع مهمتر از خود موضوع است.
باید قدرت خرید را در ۷ دهک پایین جامعه حفظ کنیم که تنها راه حفظ آن پرداخت کالابرگ الکترونیک برای حداقل ۱۲ و یا ۱۳ قلم کالای خوراکی و جهیزیه آن هاست که در اینجا تورم کمر مردم را نشکند.
* تاب آوری جامعه در مقابل مسائل اقتصادی بیشتر از این نیست و نباید بیشتر از این به مردم فشارآورده شود؛ ما درمجلس شورای اسلامی قول می دهیم در این راه تمام قد درخدمت دولت هستم. از دید ما احتیاج به قانون جدیدی برای خیزش اقتصادی دولت نیست و قوانین دائمی فعلی کفایت می کند اما اگر احتیاج به قانون جدیدی باشد، قول
می دهیم درکمترین زمان ممکن این کار را انجام دهیم و بدون تاخیر درصورت لزوم قانون برنامه را اصلاح می کنیم.