printlogo


چند اشتباه مهم در آشپزی که مسموم‌تان می‌کند!

همه ما می‌خواهیم خانواده‌ خود را سالم نگه داریم؛ اما گاهی اوقات یک اشتباه ساده در نحوه رسیدگی و تهیه غذا می‌تواند منجر به بیماری جدی شود. یکی از راه‌های جلوگیری از مسمومیت در بین اعضای خانواده، رعایت نکات جزئی در آماده‌سازی و پخت مواد غذایی است که می‌تواند تا ۸۰ درصد از بروز مسمومیت غذایی جلوگیری کند.

​​​​​​​
اشتباه: پوست کندن میوه ها و سبزیجات بدون این‌که آن‌ها را بشویید
میوه ها و سبزیجات ممکن است روی پوست خود میکروب داشته باشند. انتقال این میکروب ها به داخل میوه ها و سبزیجات هنگام بریدن یا پوست کندن آن‎ها آسان است.
راه حل: تمام میوه ها و سبزیجات را زیر آب جاری بشویید حتی اگر می خواهید پوست آن‎ها را بگیرید. از یک برس سبزیجات تمیز برای تمیز کردن میوه ها و سبزیجات سفت مانند خربزه و خیار استفاده کنید. شستن میوه‌ها و سبزیجات با صابون، مواد شوینده یا شست‎وشوی محصولات تجاری توصیه نمی‌‌شود.
گذاشتن غذا برای مدت طولانی خارج از یخچال یا فریزر
اگر ۲ ساعت یا بیشتر غذا را بیرون از یخچال بگذارید، میکروب‌های مضر می‌توانند در غذاهای فاسد شدنی (از جمله گوشت، مرغ، بوقلمون، غذاهای دریایی، تخم مرغ، میوه‌های بریده شده، برنج پخته شده و باقی‌مانده غذاها) رشد کنند.
راه حل: غذاهای فاسدشدنی را در مدت یک تا 2ساعت در صورتی که غذا در معرض دمای بیش از ۹۰ درجه فارنهایت قرار گرفت (مانند یک ماشین داغ) در یخچال قرار دهید. کباب‌ها و خورش‌ها را در ظرف‌های کوچک‌تر تقسیم کنید تا به سرعت سرد شوند. گذاشتن غذای ولرم یا خیلی داغ در یخچال اشکالی ندارد، به شرطی که در مقادیر کم بسته‌بندی شده و سریع خنک شود.
پختن نیم‌پز گوشت، مرغ،  غذاهای دریایی یا تخم مرغ
غذاهای نیم‌پز ممکن است دارای میکروب هایی باشند که می توانند شما را بیمار کنند. بنابراین حتما این مواد غذایی را به صورت کاملا پخته مصرف کنید.
راه حل: غذای گوشتی را به خوبی بپزید و سعی کنید سراغ استیک‌های نیم‌پز یا غذاهایی که در آن گوشت نیم‌پز دارند نروید.
دستان خود را نمی‎شویید
میکروب‌های روی دست شما می‌توانند روی غذا نفوذ و آن را ناامن کنند.
راه حل: شستن دست‌ها به روش صحیح یعنی حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با صابون و آب جاری. شستن دست ها قبل، حین و بعد از تهیه غذا؛ قبل از غذا خوردن؛ و بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک کودک.