printlogo


جشنواره‌ هنری یا هندوانه دربسته؟!
محمد بهبودی نیا



 یکی دو هفته پیش برای انجام مصاحبه‌ای درباره نوزدهمین جشنواره شعر فجر با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر تماس گرفتیم و در کمال تعجب این پاسخ را شنیدیم که پاسخ به همه سؤالات در نشست خبری انجام می‌شود. این پاسخ یعنی سهم پرسش سؤالات برای رسانه‌هایی که در شهرستان‌ها مستقرند، هیچ است و اگر می‌خواهید پاسخ سؤالاتتان را بشنوید، باید به پایتخت بیایید و در نشست خبری حاضر شوید. بی‌تردید این منطق، پایتخت زدگی جشنواره‌ها را بیشتر ‌از پیش می‌کند.
جشنواره شعر و موسیقی فجر امسال را می‌توان جزو جشنواره‌هایی به شمار آورد که یکی از ضعیف‌ترین دستگاه‌های اطلاع‌رسانی و همکاری با رسانه‌ها درزمینه مصاحبه و اطلاع‌رسانی به مردم را داشته‌اند. خبرنگاران حوزه شعر و موسیقی که در پایتخت فعالیت می‌کنند، طی روزهای گذشته  به این حجم از سکوت خبری واکنش نشان داده‌اند. با این‌گونه تدابیر نادرست هنر در شهرستان‌ها به حاشیه رانده می‌شود و از طرفی خبرنگارانی که در شهرستان‌های سرتاسر کشور فعالیت می‌کنند نه‌تنها از دسترسی به اطلاعات دست اول محروم می‌مانند، بلکه حتی فرصت طرح سؤالات خود را نیز از دست می‌دهند.
واقعیت این است که نقطه قوت این جشنواره‌ها، اطلاع‌رسانی گسترده و درنهایت حضور پرشور مردم است، نه این که مردم در لحظات آخر از برنامه‌ها خبردار شوند و در تصمیم‌گیری برای حضور و بهره بردن از این برنامه‌ها وقت کافی نداشته باشند. وقتی وضعیت و سکوت خبری در پایتخت به این شکل باشد که صدای خبرنگاران فعال در پایتخت را درآورده، وای به حال شهرستان‌ها. مسئولان برگزاری این رویدادهای هنری باید بدانند که جشنواره‌ها هندوانه‌های دربسته نیستند که بعد از باز شدن این هندوانه تازه بفهمی ارزش وقت گذاشتن برای خرید و هزینه کردن را داشته است یا نه.