صالح آباد در سال 97 به شهرستان ارتقا پیدا کرد. این شهرستان 55 هزار نفری به لحاظ راه های برون شهری و روستایی محرومیت و عقب افتادگی مشهودی دارد به طوری که بسیاری از راه های روستایی در شهرستان صالح آباد خاکی بوده و برخی راه های روستایی هم که آسفالته است فرسودگی زیادی دارد و وضعیت مناسبی برای رفت و آمد ندار د. همچنین نبود راه آسفالته بر زندگی اهالی روستاهای شهرستان تاثیر گذاشته و سبب افزایش مشکلات و هزینه هایی برای آن ها شده است. آسفالت راه های روستایی در شهرستان صالح آباد بسیار به کندی انجام میشود و روستاییان از این موضوع گلایه مند هستند.دهیار روستای «پده موسی خان» در این باره می گوید: روستای پده موسی خان از روستاهای بخش جنت آباد شهرستان صالح آباد است. این روستای مرزی 120 خانوار و 560 نفر جمعیت دارد و در 30 کیلومتری مرکز شهرستان صالح آباد واقع شده و دارای 5 کیلومتر راه خاکی است که هنگام بارندگی رفت و آمد به سختی در آن صورت می گیرد.
گلایه ها از آسفالت نشدن راه های روستاییحسنعلی رسول زاده می افزاید: چندین سال پیش راه خاکی روستای پده موسی خان تا روستای «هرکاره» که در محور روستایی تا جنت آباد است زیرسازی شده و حتی پل هایی نیز در آن ساخته شده است ولی هنوز مردم روستای پده موسی خان و 5 روستای دیگر در انتظار آسفالت راه روستایی آن هستند تا رفت و آمد و تردد به مرکز بخش و مرکز شهرستان در آن به سهولت انجام شود. وی خاطرنشان می کند: تردد مردم روستاهای پده موسی خان و روستاهای کمرچه، انجیر، استای سفلی، استای علیا و کنده سوخته در فصل های بارانی به سختی صورت می گیرد. وی اظهار می کند: به دلیل آسفالت نبودن راه، وسایل نقلیه هزینه ای دو برابری بابت حمل و انتقال از مردم دریافت می کنند یا اصلا به این روستا نمی آیند.عضو شورای اسلامی روستای آزادده نیز به خبرنگار «خراسان رضوی» می گوید: جاده روستای آزادده به رحیم آباد که جمعیت زیادی از آن استفاده می کنند و تردد در آن زیاد است، با گذشت سال های زیاد همچنان 12 کیلومتر از این راه شنی، خاکی و نامناسب است. عامر کرم پور می افزاید: برای آسفالت محور روستایی آزادده – رحیم آباد تاکنون سه نماینده مجلس قول و وعده داده بودند و هر نماینده مجلس دو دوره سپری کرده که در مجموع 24 سال می شود و تاکنون این وعده ها محقق نشده است.
تبدیل راه به باتلاق در روزهای برفی و بارانییکی از اهالی روستای پیروحش صالح آباد نیز می گوید: روستای پیروحش از روستاهای محروم و دورافتاده شهرستان صالح آباد است. این روستا 65 خانوار و 300 نفر جمعیت دارد و با روستای درازآب که دارای راه آسفالته است، 15 کیلومتر فاصله دارد. در سال 85 تنها 9 کیلومتر از راه روستای پیروحش زیرسازی شد ولی با گذشت سال های زیاد این زیرسازی نیز از بین رفته است و 6 کیلومتر دیگر این راه نیز هنگام بارندگی صعب العبور می شود و مردم برای رفت و آمد به مرکز شهرستان با مشکل جدی مواجه می شوند. وی خاطرنشان می کند: هنگام بارندگی راه روستایی پیروحش به درازآب به باتلاق و جاده ای پر گل و لای تبدیل می شود و رفت و آمد و تردد در آن غیرممکن می شود. وی اظهار می کند: در برف اخیر، دو روز محور روستایی پیروحش مسدود شد و خودروهای سواری امکان تردد نداشتند و ترددهای ضروری در این روزها حتی با تراکتور به سختی صورت می گیرد.
وجود 117 کیلومتر راه روستایی آسفالت نشدهرئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان صالح آباد نیز می گوید: در شهرستان صالح آباد ما 280 کیلومتر راه روستایی داریم که 163 کیلومتر آن آسفالت و 117 کیلومتر آن خاکی است. منصور تراب احمدی می افزاید: میزان برخورداری روستاهای بالای 20 خانواری شهرستان صالح آباد از نعمت آسفالت، 59.26 درصد است که پایین تر از میانگین استانی (76.77 درصد) است. وی خاطرنشان می کند: قرارداد احداث پنج ابنیه فنی و پل در محورهای روستایی قنقر، قلعه حمام، یکه توت، حسین آباد و رحیم آباد انجام شده است و به محض تامین اعتبار، این ابنیه فنی و پل ها احداث می شود. وی اظهار می کند: 2.5 کیلومتر از محور روستایی کالسرخ به میخک زیر سازی شده و در حال اجرای ابنیه فنی هستیم، همچنین اقدامات اولیه برای آسفالت محور روستایی آزادده – رحیم آباد انجام شده است و در انتظار تایید طرح آن از سوی وزارت راه و شهرسازی هستیم. گفتنی است، آسفالت کردن این محور بالغ بر 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. وی بدون اشاره به مجموع اعتبارات احداث ابنیه فنی در راه های روستایی شهرستان صالح آباد می افزاید: حدود نیمی از اعتبارات احداث ابنیه فنی در استان به صالح آباد اختصاص پیدا کرده است و ان شاء ا... در آینده شاهد تغییرات مطلوبی در حوزه راههای روستایی در شهرستان صالح آباد خواهیم بود.