printlogo


قید این سیب‌زمینی‎‌‌ها را بزن!

سیب‌زمینی یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی است و هنگام خرید باید حواس‌تان به یک سری نکات باشد. همچنین بعضی سیب‌زمینی‌ها بعد از پخت به دلایلی قابل مصرف نیستند و باید آن‌ها را دور ریخت. درنظر داشتن این نکات با توجه به افزایش قیمت سیب‌زمینی مهم است.
​​​​​​​

1سیب‌زمینی جوانه زده| این سیب‌زمینی‌ها حاوی سمومی به نام سولانین و چاکونین هستند که می‌توانند به سلامت آسیب برسانند. این سموم عمدتاً در قسمت‌های جوانه زده سیب زمینی متمرکز می‌شوند و مصرف آن ها ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شود.
2سیب‌زمینی‌های سبز| سیب‌زمینی‌هایی که در معرض نور قرار می‌گیرند و سبز رنگ می‌شوند، حاوی مقادیر بیشتری از سولانین و تلخ‌مزه هستند. این سم طبیعی می‌تواند باعث مسمومیت و بروز علایمی مانند تهوع و سردرد و عوارض دیگری شود. پس هیچ وقت سراغ خرید آن‌ها نروید.
3سیب‌زمینی‌های سیاه‌شده| سیب زمینی‌هایی که به دلیل آسیب یا نگهداری نادرست سیاه شده‌اند، ممکن است به دلیل فرایند اکسیداسیون یا سایر واکنش‌های شیمیایی حاوی سموم و مواد مضر باشند. مصرف سیب زمینی‌های سیاه شده می‌تواند به مشکلات گوارشی و مسمومیت غذایی منجر شود.
  پیشگیری از خرابی سیب‌زمینی
برای جلوگیری از تولید سموم در سیب زمینی، باید آن‌ها را در شرایط مناسب نگهداری کنید. بهتر است سیب زمینی‌ها در مکان‌های تاریک، خنک و خشک ذخیره شوند تا از جوانه زدن و سبز شدن آن‌ها جلوگیری شود. اگر سیب‌زمینی که در خانه دارید علایم فساد یا تغییر رنگ داشت قید مصرف آن را بزنید و از سیب زمینی‌های سالم و تازه استفاده کنید.