نوشیدن یک فنجان قهوه خوشطعم و خوشبو برای قهوهخورها یعنی بیرون کردن همه خستگیها. اگر شما هم قهوهخور هستید بد نیست در این روزهای سرد، روش صحیح قهوه دم کردن را مرور کنیم.

1 آسیاب دانه قهوه
بهتر است قهوه را خودتان بخرید و لذت آسیاب کردن آن را بچشید. اگر دانههای قهوه را زیاد آسیاب کنید تلخمزه میشود و اگر حس میکنید بیمزه است، معلوم است دانهها درشت خرد شدهاند. اگر در منزل آسیاب قهوه ندارید، توصیه میکنیم هنگام خرید قهوه از فروشنده بخواهید که بر اساس روشی که قهوه تهیه میکنید، آنرا برایتان آسیاب کند. مثلا درجه آسیاب در قهوه فرانسه و همه روشهای فیلتری باید متوسط و در موکاپات یا قهوه روی گاز و دستگاههای اسپرسوساز کاملا ریز باشد.
2 اهمیت آب و نسبت آن
برای دم کردن قهوه بهتر است از آب سرد استفاده و نسبت قهوه و آب را رعایت کنید. در ازای هر یک تا دو قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده، باید چیزی حدود 170 میلیلیتر آب استفاده کرد اما اگر از دستگاههای قهوهساز استفاده میکنید، میتوانید با پیمانه و درجهها این مقدار را محاسبه کنید.
3 دم کردن قهوه
برای تهیه قهوه بهروش دستی-قطرهای یا فرنچ پرس باید از آب نزدیک به نقطه جوش استفاده کنید. اگر آب به اندازه کافی داغ نباشد، تلخی و طعم واقعی قهوه بیرون نمیآید و اگر بیش از حد داغ باشد از کیفیت مزه قهوه کم میشود. اگر از روشهای دستی استفاده میکنید، بگذارید آب به دمای جوش برسد؛ حرارت زیر آب را خاموش و یک دقیقه صبر کنید و سپس آن را روی قهوه آسیابشده بریزید تا دم بکشد. حواستان به زمان هم باشد. در سیستمهای قطرهچکانی، مدت زمان گذشتن آب از روی قهوه، تقریبا 5 دقیقه ، در روشهای دستی قطرهای- فیلتری، 2 تا 4 دقیقه و زمان استخراج اسپرسو حدود 20 تا 30 ثانیه است.