حذف فلزات سنگین با دم کردن چای
در حالی که دانشمندان ممکن است تصور کنند مواد شیمیایی طعمدهنده موجود در چای عامل فواید آن برای سلامتاند، یک مطالعه جدید دلیل دیگری را هم مطرح میکند؛ اینکه چای فلزات سنگین موجود در آب را حذف میکند.
به گزارش گاردین، دانشمندان دانشگاه نورتوسترن در آمریکا دریافتند که یک فنجان چای سیاه که پنج دقیقه دم کشیده است، غلظت یونهای سرب در آب را حدود ۱۵ درصد کاهش میدهد. همچنین این تیم در بررسی چای سیاه دریافت که این نوشیدنی باعث کاهش غلظت تمام یونهای فلزات سنگین آزمایششده از جمله سرب، کروم و کادمیوم میشود. آنها سپس روی سرب تمرکز کردند و متوجه شدند که هرچه زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد و دمای آب بالاتر برود، غلظت یونهای سرب بیشتر کاهش مییابد. چای آسیابشده هم نسبت به برگ کامل چای تاثیر بیشتری دارد.اگر این تاثیر کوچک را در کل جمعیت یک کشور در نظر بگیریم، در درازمدت میتواند بر کاهش برخی بیماریهای مرتبط با مصرف فلزات سنگین تاثیر محسوسی داشته باشد. علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان دادهاند که نوشیدن چای ممکن است خطر سکته مغزی، زوال عقل و حتی مرگ را کاهش دهد.
این تیم تحقیقاتی همچنین دریافت که در نمونههای آزمایششده، چای سیاه، سبز و سفید نسبت به چای بابونه، رویبوس (چای سرخ) و اولانگ (چای سفید) در کاهش یونهای سرب در آب تاثیر بیشتری داشتند؛ بهویژه زمانی که به مدت ۲۴ ساعت دم میکشیدند تا به حالت تعادل دینامیکی برسند؛ یعنی بین مقدار یونهای سربی که جذب شدهاند و مقدار باقیمانده در آب تعادل برقرار میشود.