printlogo


فوت‌و‌فن‌های تدارکِ شربت خاکشیر

شربت خاکشیر یکی از نوشیدنی‌های ایرانی است که در سفره افطار پررنگ‌تر از بقیه مناسبت‌هاست. خیلی بهتر است به جای نوشیدنی‌های آماده در فروشگاه‌ها که پر از شکر و افزودنی و نگه‌دارنده‌هایی هستند که برای سلامت بدن‌مان مضر هستند، از این شربت‌ها استفاده کنیم که شاید 10دقیقه‌ای آماده می‌شوند.

​​​​​​​

  مواد لازم
خاکشیر پاک شده: یک دوم پیمانه
شکر: یک دوم پیمانه
هل: 2 عدد
گلاب: یک چهارم پیمانه
گلاب و پودر زعفران ساییده شده: به مقدار لازم



  طرز تهیه:
اول از همه خاکشیر را در یک کاسه بریزید، مقداری آب ولرم روی آن ریخته و اجازه دهید تا خاکشیر در آب استراحت کند. برای تهیه شربت هل‌ها را بشکنید، آن را به همراه شکر و 2لیوان آب داخل قابلمه بریزید. در این مرحله گلاب را درون قابلمه بریزید و در آخر زعفران را به آن‌ها اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به مرحله جوشیدن برسد، بعد از جوشیدن اجازه دهید تا 5 دقیقه به جوشیدن ادامه دهد، حالا شربت شما آماده است. قابلمه را از روی گاز برداشته و اجازه دهید خنک شود و در نهایت با خاکشیر خیس‌کرده مخلوط کنید. شربت خاکشیر آماده است! نوش جان!
نکته 1: بهتر است به خاکشیر در آب ولرم فرصت دهید تا هم دانه‌ها به خوبی از هم جدا شود و هم ناخالصی احتمالی از آن جدا شود.
نکته2: می‌توانید مقداری آب لیموی تازه را درون یک پارچ بریزید و سپس شربت خاکشیر را به آن اضافه کنید. آب لیمو باعث می‌شود شیرینی زیاد شربت گرفته شود و طعم متعادلی به آن بدهد.
نکته3: برای خوردن شربت خاکشیر بدون شکر، کافی ا‌ست به جای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید.