printlogo


جزئیاتی از محتوای پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان رئیس ستادکل نیروهای مسلح
مذاکره مستقیم نخواهیم کرد اما...

​​​​​​​

مهم ترین نکته فرامتن صحبت های سرلشکر باقری، توضیح ایشان به عنوان یک فرد نظامی از یک نامه دیپلماتیک بود که می تواند پیام های مختلفی داشته باشد.
 چرا رئیس ستاد کل نیروهای مسلح؟
در سیاست خارجی ایران، به ویژه در مواردی که با تهدیدات نظامی و فشارهای امنیتی روبه روست، یک همگرایی میان دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح شکل می‌گیرد. بیان پاسخ از سوی فرمانده ستاد کل می‌تواند به معنای یک هماهنگی کلان میان نظامی‌گری و دیپلماسی در مواجهه با فشارهای بین‌المللی باشد. در شرایطی که افکار عمومی داخلی نسبت به موضع‌گیری ایران در قبال تهدیدات خارجی حساس است، اظهارات یک مقام نظامی می‌تواند به عنوان اعتمادسازی و تقویت روحیه ملی تلقی شود. در واقع، سرلشکر باقری با این اظهارات نشان می‌دهد که نیروهای مسلح در کنار دستگاه دیپلماسی، آماده مقابله با هرگونه اقدام خصمانه هستند. بنابراین به نظر می رسد، این که فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح به جای وزیر امور خارجه یا سخنگوی وزارت خارجه به توضیح این نامه می‌پردازد، یک رویکرد راهبردی است که از یک سو قدرت‌نمایی نظامی و از سوی دیگر همگرایی دستگاه دیپلماسی و نظامی را به نمایش می‌گذارد.
ما آغازگر جنگ نیستیم؛ هرگونه تهدید را با تمام قوا پاسخ خواهیم داد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس دولت جدید آمریکا را فردی خودشیفته و قلدرمآب نامید و اظهار کرد: امروز جهانیان شاهد هستند که او علاوه بر دشمنان، با دوستان و متحدانش هم درگیر شده است. اخیرا هم نامه‌ای برای مقام معظم رهبری نوشت و پاسخ درخور خودش را هم با لحاظ تدابیر و اوامر ایشان دریافت کرد. تدابیر ایشان بر این مبنا بود که ما آغازگر جنگ نیستیم؛ هرگونه تهدید را با تمام قوا پاسخ خواهیم داد؛ به دنبال آرامش در منطقه هستیم؛ در مسئله هسته‌ای به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و نیازهای ملت خودمان را در موضوع هسته‌ای دنبال می‌کنیم؛ مذاکره مستقیم نخواهیم کرد اما مذاکره غیرمستقیم ایرادی ندارد؛ شما بدقول‌ترین و بدعهدترین طرف در مذاکرات گذشته بودید و لذا هیچ اعتمادی به شما وجود ندارد. این پاسخ معقول و بسیار حکیمانه به این دلیل است که هم مردم کشور ما و هم مردم جهان بدانند که راهبرد جمهوری اسلامی ایران، دفاع از منافع خودش و پیشرفت و حرکت به سمت افق‌های ترسیم شده است. جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست، اما قلدری و زورگویی را نمی‌پذیرد و در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد. وی الزامات اساسی سرمایه‌گذاری برای تولید را دفاع مستحکم کشور، امنیت پایدار، ثبات و آرامش داخلی و امیدواری سرمایه‌گذار اعلام کرد و گفت: مسئولیت سنگین دفاع در کشور برعهده ما در نیروهای مسلح است و همه توان و تلاش ما باید این باشد که بازدارندگی، دفاع کارآمد، امنیت پایدار، ثبات و آرامش با تمام قوا دنبال شود و اطمینان خاطر به امنیت سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی داده شود. سرلشکر باقری با اشاره به اجرای عملیات‌های وعده صادق یک و 2 گفت: ما در تقابل نظامی با رژیم صهیونیستی و اجرای عملیات های وعده‌  صادق، واقعیت توانمندی‌ها و نقاط قوت و ضعف دشمن و خودمان را به خوبی محک زدیم و توانستیم در کوتاه ترین زمان ممکن با دقت برخی اشکالات را برطرف کنیم و اینک قاطعانه و با اطلاع دقیق می‌گویم که وضعیت پدافند هوایی، سطح تولید و توانمندی موشکی، توانمندی پهپادی و کروز ما با عملیات‌ وعده صادق 2 و عملیات پنج آبان دشمن قابل مقایسه نیست.