نوروز 1404 فرصتی بود تا پلتفرمها با تولید و انتشار برنامههای گوناگون، به تلاش برای حفظ جایگاه خود در میان مخاطبان ادامه دهند. در ایام نوروز، برنامههای متنوع از مسابقههای هیجانانگیز همچون «الکلاسیکو» و «صداتو» گرفته تا رئالیتیشوی پرطرفداری مانند «جوکر» و سریال جدید «بلیط یکطرفه» بار دیگر نشان دادند که تلاش پلتفرمها بر جلب رضایت حداکثری مخاطبان با ارتقای کیفیت محتوا، اولویت دادن به ذائقه مخاطب و به کارگیری عنصر خلاقیت، معطوف شده است. در این گزارش، مروری داریم بر ویژگیهای سریالها و برنامههایی که در آستانه سال نو و در طول تعطیلات نوروز منتشر شدند.بلیط یکطرفهسریال «بلیط یکطرفه»، به کارگردانی پوریا حیدری اوره، دیگر محصول تازه نماوا بود که در روزهای منتهی به سال جدید منتشر شد. «بلیط یکطرفه» محصول مشترک ایران و ترکیه است که داستانی جنایی، قهرمانمحور و معمایی را توسط یک مامور ایرانی در کشور ترکیه، پیگیری میکند. حامد کمیلی و ارکان پتککایا (بازیگر شناختهشده ترک) ایفای نقشهای اصلی سریال را بر عهده دارند؛ فعلا به نظر میرسد حضور علی شادمان در این اثر صرفا یک کار تبلیغاتی بوده است، مگر اینکه در قسمتهای آینده اتفاق خاصی رخ دهد و حضور پررنگی در قصه داشته باشد. معمای مرگ مشکوک «شاهین (علی شادمان) در «بلیت یکطرفه»، مخاطب را با قصه درگیر کرده، اما سریال موجی که باید را ایجاد نکرده است.
خجالت نکشقصه شیرین «قنبر» و «صنم» که در قالب فیلم سینمایی «خجالت نکش» حسابی مورد توجه مخاطبان قرار گرفته بود، با تولید دومین نسخه سینمایی، افت قابل توجهی را تجربه کرد و اخیرا، در حالی که در قالب یک مینیسریال نوروزی منتشر شده، کاملا کمرمق و بیاثرتر از قبل شده است. شبنم مقدمی و احمد مهرانفر بازیگران اصلی این مجموعه هستند و تمام تلاششان را برای خنده گرفتن از مخاطب انجام میدهند؛ اما مضمون و لحن روایی آن قدر کهنه و کشدار است که بازیگرانش هم در انجام این مهم ناکام میمانند.
الکلاسیکو: به روایت تسلاماجرای شبکه نمایش خانگی و بازی مافیا همچنان ادامه دارد. تازهترین محصول مافیایی مسابقهای به نام «الکلاسیکو» است که یکی از مشتقات بازی مافیا به شمار میرود با این تفاوت که از سناریویی خلاقانه، بر اساس شخصیتهای مشهوری مثل تسلا، چاپلین، اسکوبار و...، بهره میبرد. سیامک انصاری در مقام گرداننده بازی ناموفق نیست، اما با توجه به فضای بازی مافیا، لازم است که از جدیت شخصیت خود بیشتر استفاده کند. شرکتکنندگان محبوب و پرطرفداری مانند بهاره افشاری و مجید واشقانی در «الکلاسیکو» حضور دارند و مهلقا باقری، امیرحسین رستمی، شهرام قائدی و ملیکا شریفینیا نیز از دیگر شرکتکنندگان مشهور مسابقه هستند. مشکل بزرگ «الکلاسیکو» این است که ترکیب شرکتکنندگانش نه به لحاظ شهرت و محبوبیت، نه از منظر مهارت در بازی یکدست نیست و تفاوت سطح بازی شرکتکنندگان به آن لطمه زده است. «الکلاسیکو به روایت تسلا» در نماوا منتشر میشود.

جوکر 2سازندگان رئالیتیشوی محبوب نمایش خانگی، پخش «جوکر2» را که با عنوان فرعی «طبقه بیست و یک» شناخته میشود، طوری برنامهریزی کرده بودند که فصل مربوط به فینال بانوان با تعطیلات نوروز 1404 مقارن شود. در حالی که نخستین فصل از حضور بانوان در «جوکر» با استقبال چشمگیر مخاطبان و بازخوردهای مثبت همراه شده و دومین فصل حضور ایشان با افت خفیفی همراه بود، فینال «جوکر» بانوان حسابی به مذاق مخاطبان شبکه خانگی خوش آمده است. حضور فعال چهرههایی همچون نعیمه نظامدوست در این فصل از «جوکر2» قابل توجه است و از گیتی قاسمی به عنوان ستاره این فصل میتوان نام برد.
صداتو 3سومین فصل از شبنشینی معمایی – موزیکال پلتفرم فیلیمو، در حالی به قسمت پنجم رسیده که نسبت به دو فصل قبلی، تغییراتی در ترکیب کمککنندها و مجری مسابقه داشته است. به دلیل مشغولیت محسن کیایی و محمد بحرانی، اجرای «صداتو» بر عهده سیامک انصاری گذاشته شده که ذاتا چهرهای گرم و انرژیک محسوب نمیشود و نتوانسته به اندازه مجری دو فصل قبلی این مسابقه موفق عمل کند. با این حال، جای خالی محمد بحرانی و شبنم مقدمی پر نشده است. الیکا عبدالرزاقی شخصیت طنازی است و این از نقاط قوت او در «صداتو» است، به شرط آن که در شوخی زیادهروی نکند. اطلاعات و تسلط او نسبت به موسیقیها نیز هرگز با شبنم مقدمی قابل مقایسه نیست. اجراهای محمد علیزاده لابه لای اجرای شرکتکنندگان نیز به برگ برندهای برای «صداتو» تبدیل نشده است.
کنسرتینواساسا رفتن به کنسرت در ایران کار چندان سادهای نیست که برای عموم مردم میسر باشد. همین موضوع، پلتفرم نماوا را ترغیب کرد که برنامهای بسازند تا بتواند فضای حاکم بر یک کنسرت موسیقی را برای مخاطبان شبیهسازی کند. «کنسرتینو» که ترکیبی از کنسرت موسیقی و برنامه گفت وگومحور است، پس از چند قسمت نسبتا ناموفق، همزمان با عید فطر به کنداکتور برگشت و تلاش کرد تا با برنامهای شاد که از امید حاجیلی میزبانی میکرد، ضعفهایش را ترمیم کند و موفق هم بود. این برنامه با اجرای علیرضا عصار (خواننده محبوب اواخر دهه 70 و اوایل 80)، تولید شده است. عصار چندان تسلطی به اجرا ندارد و بیشتر به عنوان یک کارشناس عرصه موسیقی، به گفت وگو با مهمانان مینشیند تا یک میزبان و مجری متبحر.
با ضیاعلی ضیا مجری سابق تلویزیون، مدتی که است که کار خود را در بستر مجازی از سر گرفته و با توجه به درک دقیق از ذائقه نسل جوان مخاطبان ایرانی، موفق ظاهر شده است. «با ضیا» به مناسبت تحویل سال، یک برنامه ویژه را با حضور سینا مهراد و گروه موسیقی «ولشدگان»، تدارک دیده بود که به مذاق بینندگانش خوش آمد. ضیا سعی کرد در گفتوگو با مهراد سوالات متفاوتتری را مطرح کند و فضای برنامه نیز هماهنگ با نوروز، شاد و سرگرمکننده بود.