
بزرگ ترین کارخانه تولید تیر آهن شرق کشور با ظرفیت تولید ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن انواع مقاطع فولادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار خراسان رضوی به بهره برداری رسید. به گزارش «خراسان رضوی»، معاون اول رئیس جمهور در آیین افتتاح مجتمع خیام سپهر فولاد نیشابور گفت: بسیار خوشحال هستم که در هفتههای نخست امسال در شهر ادب و فرهنگ، شهر خیام و عطار در خدمت مردم خوب و بزرگوار این شهر و نخبگان تلاشگر در حوزه صنعت و سرمایهگذاران این حوزه هستم. محمد رضا عارف افزود: سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی و اقتصاد ملی باید ارتقا پیدا کند که خوشبختانه این مهم در برنامههای استاندار قرار دارد. وی تصریح کرد: سال گذشته ناترازی برق آزاردهنده بود و به بخش صنعت کشور خسارت وارد شد، امیدواریم امسال شاهد این مسئله نباشیم یا این موضوع به حداقل برسد. معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: خراسان رضوی، استانی زیارتی، گردشگری و تولیدی است و امیدواریم مسئولان این استان از ظرفیت های بالای آن به خوبی استفاده کنند.
انتقاد از خام فروشیمعاون اول رئیس جمهور با انتقاد از خام فروشی در کشور اظهار کرد: دولت به طوری جدی موضوع جلوگیری از خام فروشی را در دستور کار دارد. عارف با اشاره به ارزش بالای معادن کشور بیان کرد: ارزش معادن ما از نفت بیشتر است و میتواند جای نفت را بگیرد. وی ادامه داد: امروز با ۴۸ میلیون تن تولید فولاد، جایگاه دهم را در دنیا داریم و این مهم در شرایطی به دست آمده که کشور درگیر تحریمهای شدید است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: تولید محصولات فولادی خاص یکی از راهبردهای ماست و سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت هم همین است که در محصولات فولادی خاص بینیاز از خارج شویم.
ناترازی انرژی، بازدهی تولید فولاد کشور را کاهش دادوزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با اشاره به این که کشورمان در تولید فولاد جایگاه دهم دنیا را دارد، گفت: ناترازی انرژی در سال گذشته بازدهی تولید صنعت فولاد در کشور را کاهش داد و به ۶۱ درصد رساند. سید محمد اتابک افزود: اگر به سالهای گذشته نگاه کنیم، ظرفیت تولید فولاد ایران بیشتر از ۲ میلیون تن نبود اما امروز و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، ظرفیت تولید فولاد در کشور به بیش از ۴۸ میلیون تن رسیده است. وی اظهار کرد: خراسان رضوی یکی از قطبهای بزرگ تولید فولاد در کشور است و این برای صنعتگران استان یک نقطه اتکاست تا بر اساس آن، صنایع پاییندستی را به خوبی تعریف کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به شعار سال اشاره و بیان کرد: تولید، یکی از مولفههای اصلی و ارکان اساسی اقتصاد است و شعار امسال، مکمل شعار سال گذشته است. تولید یکی از مولفههای رشد اقتصادی است و به همین دلیل است که در چند سال گذشته، مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر آن داشته اند. اتابک یکی از مهمترین اقدامات برای رشد تولید در کشور را تامین زیرساخت های لازم ذکر و بیان کرد: پارسال به دلیل ناترازی انرژی در صنعت فولاد دچار خسارت شدیم. وی همچنین گفت: صنعت فولاد کشور در سالهای گذشته با بازدهی بیشتر از بازدهی دنیا تولید داشت به طوری که میانگین تولید این صنعت از میانگین تولید صنعت دنیا که ۷۷ درصد بود، بالاتر بود اما متاسفانه بازدهی تولید صنعت فولاد ایران در سال 1403 به ۶۱ درصد رسید. وزیر صنعت، معدن و تجارت از معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد که به تامین برق صنعت فولاد توجه ویژه ای شود.
اتابک به ظرفیت صادرات فولاد اشاره و بیان کرد: خراسان رضوی میتواند بیش از ۲ میلیارد دلار صادرات داشته باشد، همجواری این استان با دو کشور ترکمنستان و افغانستان، ظرفیت بسیار خوبی است. وی اضافه کرد: در حال حاضر سهم خراسان رضوی از صادرات کل کشور 3.4 درصد است اما با توجه به امکانات و ظرفیت های این استان، این رقم می تواند افزایش داشته باشد و از مرز ۲ میلیارد دلار صادرات در سال عبور کند.
وجود 4 منطقه ویژه اقتصادی در خراسان رضویاستاندار خراسان رضوی نیز گفت: هم اینک چهار منطقه ویژه اقتصادی در این استان فعال و نیمه فعال است و مطالعات برای ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی در شهرک صنعتی عطار نیشابور به پایان رسیده است. غلامحسین مظفری افزود: همه ظرفیت های خراسان رضوی را برای تحقق شعار سال و حمایت از سرمایهگذاری به کار گرفتهایم. وی ادامه داد: باید تسهیلگر و کمک کننده سرمایهگذاران باشیم. وی ضمن تاکید بر لزوم حمایت قاطع از سرمایهگذاران گفت: حمایت از احداث پروژههای کلان صنعتی، نهتنها به رونق اقتصادی کمک میکند، بلکه میتواند الگوی موفقی از همکاری میان دولت و بخش خصوصی در استان باشد. مظفری با اشاره به نشست اخیر خود با جمعی از فعالان اقتصادی استان که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد ، افزود: در آن نشست بهصورت شفاف و روشن اعلام کردم که همه ظرفیت مدیریتی و توانمندیهای استان در خدمت سرمایهگذاران خواهد بود.
شایان ذکر است، مجتمع خیام سپهر فولاد نیشابور با سرمایهگذاری حدود ۵ همت و بالغ بر ۴۵ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو اعتبار ارزی، برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است. همچنین پس از افتتاح مجتمع خیام سپهر فولاد نیشابور، در مراسمی با حضور استاندار خراسان رضوی کلنگ احداث بزرگترین گلخانه شیشهای هیدروپونیک شرق کشور در نیشابور به زمین زده شد. این گلخانه در زمینی به وسعت ۱۲۰ هکتار احداث میشود و ظرفیت تولید سالانه آن، ۶۰ هزار تن خواهد بود.