شاید اولین برخورد شما هم با مبین درپور نوجوان خراسانی، برنامه «عصر جدید» باشد. زمانی که او در هیبت لباس محلی خراسان روی صحنه آمد و خواند و باعث شگفتی داوران شد. او حالا یک نوجوان 17 ساله است و در مدرسه، موسیقی میخواند. پدربزرگش استاد محمددرپور یکی از بزرگان موسیقی مقامی خراسان است و حالا پدرش محمدحسین درپور هم دوتار میزند و میخواند و در تیتراژ پایانی سریال «پایتخت» هم میتوانید صدایش را بشنوید. اینبار مبین و پدرش قطعه مشترکی هم خواندهاند که در قسمتهای بعدی سریال آن را خواهید شنید. با او درباره حضورش در موسیقی مقامی و برنامههایش گپوگفتی داشتیم که میتوانید آن را بخوانید.
بعد از عصر جدید چه اتفاقی برایت افتاد؟عصر جدید برای دیدهشدن خوب بود و برای من از نظر مالی و رشد موسیقیایی اتفاقی نیفتاد. البته خیلی خوشحالم که در این برنامه شرکت کردم. بعد از آن در جشنوارهای به نام مرواریدهای مولانا در لسآنجلس آمریکا شرکت کردم و خوشبختانه رتبه اول را آوردم. این جشنواره در دوره کرونا به صورت مجازی برگزار شد. بعد از برنامه عصر جدید به شبکههای زیادی دعوت شدیم ولی فکر میکنم در زمینههای دیگر برایمان آنچنان تاثیرگذار نبود.
خیلی از همسنوسالهای تو موسیقی رپ، راک و ... گوش میکنند. خودت اهل چه نوع موسیقی هستی و به نظرت ورود نسل زد به موسیقی مقامی فایدهای دارد؟
اول از همه سعی میکنم خودم را در عرصه موسیقی به روز کنم. به نظرم از یک سو نمیشود فقط در این عرصه فعالیت کرد و از یک سو نمیشود هم آن را رها کرد چون فرهنگ یک کشور است. تا جایی که بتوانم سعی میکنم از این موسیقی استفاده کنم و آن را گسترش بدهم. من همه موسیقیها را گوش میکنم موسیقی قدیم ایران، موسیقی جدید، موسیقی سنتی و محلی. بستگی به حالم دارد ممکن است در یک حال، موسیقی غربی گوش کنم و در یک حال دیگر موسیقی محلی. ولی خب سبکی که خودم دوست دارم ادامه بدهم موسیقی سنتی و دستگاهی ایران است.
یادت میآید اولین بار چه زمانی خواندی یا ساز زدی؟ خودت از موسیقی مقامی چه حسی میگیری؟در دورهمیهای خانوادگی در چهار، پنج سالگی. میخواندیم و اولین اجرای رسمی من زمانی بود که شش، هفتساله بودم و در جشنواره ملی جوان اجرا داشتم. در خانه هم در دورهمیها اجرا میکردم. آن موقع بیشتر به آواز علاقه داشتم و هنوز دوتار زدن را یاد نداشتم. از 8سالگی به بعد کمکم دوتار را هم یاد گرفتم و زدم. به نظرم حس آدمها به موسیقی متفاوت است. پدربزرگم مردی با ایمان قوی بود و به همین دلیل وقتی موسیقی مقامی میخواند حس بهتری به او میداد. ولی منِ ۱۷ساله نمیتوانم این حس پدربزرگم را داشته باشم. ولی در کل از موسیقی لذت میبرم.
در خانه به غیر از تو فرد دیگری هم مشغول موسیقی مقامی است؟
من 3برادردارم. برادر بزرگترم ترانهسرا موسیقی پاپ است ولی فعالیت زیادی ندارد. دو برادر کوچکترم هم هنوز فعالیتی در موسیقی ندارند.
چه شد که برای بخشی از سریال پایتخت یک قطعه خواندید؟
ما یک روز حدود هفت، هشت ساعت در استودیو مشغول ضبط یک قطعه بودیم. به پیشنهاد آقای آریا عظیمینژاد آهنگساز سریال یک قطعه مشترک با پدر برای سریال پایتخت خواندیم. راستش هنوز خروجی کار را نشنیدم ولی به نظرم کار خوبی شد.
به نظرت میشود نوجوانها را با موسیقی مقامی آشنا و به آن علاقهمند کرد؟نمیشود سلیقه مردم را تغییر داد اما جوری که من دیدم بیشتر جوانها دارند سمت موسیقی قدیمی میآیند و موسیقی صحیحتر مثلا پاپ قدیمی را میشنوند. چون پاپ آن دوران خیلی بهتر از پاپ جدید و حداقل پرمفهومتر است. از این بابت میشود خوشحال بود که موسیقی صحیحتری را میشنوند. این که بخواهند موسیقی محلی را گوش کنند تا حدی دست نوازندگان این موسیقی است که بتوانند آن را یک خرده بهروزتر کنند، با سازهای جدید تلفیق کنند و آن را جوانپسندتر کنند. نوجوانهایی هم که دوست دارند وارد این عرصه شوند باید صبر و تلاش زیادی داشته باشند. این خیلی مهم است که تئوری موسیقی را بلد باشندچون با دانستن آن جاده موسیقی برایشان هموارتر میشود.
برنامهات برای ادامه مسیر در موسیقی چیست؟راستش از خیلی وقت پیش دنبال این بودم که موسیقی سنتی را با موسیقی محلی تلفیق کنم ولی خب الان دارم چیزهایی که لازم است مانند درس موسیقی و تئوری آن را میخوانم که حداقل علم و توانایی آن را داشته باشم. میخواهم تحصیلات آکادمیک موسیقی را تا جایی که میتوانم بخوانم و به فکر تلفیق موسیقی سنتی و محلی هستم. این را هم دوست دارم که موسیقی محلی را نه با پاپ، که با سازهای دستگاهی به روز کنم چون این یک موسیقی عرفانی است.