اخبار کوتاه
تشکیل مقاومت جدید در سوریه؟
نشریه آمریکایی «نیوزویک» در گزارشی خبر داد که در تحولی قابل توجه در صحنه پیچیده سوریه، گروه جدیدی با عنوان «جبهه مقاومت اسلامی در سوریه - اولی البأس» اعلام موجودیت کرده و هدف خود را مقابله با اشغالگری اسرائیل و محور شرارت جهانی به رهبری آمریکا بیان کرده است. این گروه که درپی تحولات اخیر در سوریه و در بحبوحه رقابت منطقهای برای نفوذ شکل گرفته، مدعی است که در کنار «محور مقاومت» قرار دارد. بهگفتۀ دفتر سیاسی این گروه، آنها معتقدند که آمریکا بهدلیل حمایت از اسرائیل و ترکیه، بخشی از این «محور شرارت جهانی» است. اولی البأس ضمن انتقاد از نقش آمریکا و تاکید بر رهبری روند دولتسازی، بازگشت بشار اسد یا حمایت از احمد الشرع را مردود دانسته و تصمیمگیری نهایی را به مردم سوریه سپرده است.
تعلیق بودجه دانشگاهی توسط ترامپ به دلیل حمایت از فلسطین
دولت ترامپ حدود ۱.۸ میلیارد دلار از بودجه دانشگاههای کرنل و نورثوسترن را به دلیل تحقیقات درباره تبعیض و اتهامات ضدصهیونیستی تعلیق کرده است. این بودجهها شامل کمکهزینهها و قراردادهای وزارتخانههای مختلف از جمله دفاع و آموزش میشود. مقامات آمریکایی این اقدام را بخشی از کارزار گسترده علیه دانشگاههای نخبه میدانند. دانشگاهها ضمن رد تعلیق رسمی، تأکید دارند که بودجهها برای پروژههای حیاتی صرف شده است. در ماه میلادی گذشته، دولت ترامپ به ۶۰ دانشگاه از جمله کرنل و نورثوسترن هشدار داد که در صورت اثبات یهودستیزی، با اقدامات انضباطی روبهرو خواهند شد. علاوه بر این، در هر ۲ دانشگاه تحقیقاتی درباره ادعای تبعیض نژادی نیز در جریان است.
توافق احزاب آلمانی بر سر تشکیل دولت جدید
احزاب محافظهکار و میانهچپ آلمان پس از ماهها بنبست سیاسی برای تشکیل دولت جدید به توافق رسیدند. فردریش مرتس، رهبر حزب دموکرات مسیحی، جانشین اولاف شولتس خواهد شد. این توافق هنوز نیازمند تأیید داخلی احزاب است و رأیگیری پارلمان احتمالاً اوایل مه برگزار میشود. دو طرف پیشتر برای کاهش محدودیتهای بدهی، افزایش هزینههای نظامی و ایجاد صندوق زیرساختی توافق کرده بودند. انتخابات زودهنگام پس از فروپاشی ائتلاف شولتس، آلمان را وارد بحران سیاسی کرده بود.
آمادگی فرانسه و انگلیس برای مداخله نظامی در اودسا
روسیه اعلام کرد فرانسه و انگلیس در حال نهایی کردن طرح مداخله نظامی در اودسا هستند. به گفته ماریا زاخارووا، این اقدامات پس از مذاکرات مقامات نظامی دو کشور با اوکراین در کییف انجام شده و هدف آن عملیات در بنادر دریای سیاه است. روسیه ائتلاف موسوم به «مشتاقان» را سطحی خواند. آمریکا در این مذاکرات غایب بود. لاوروف نیز پیشتر هشدار داده بود که حضور ناتو در اوکراین تهدیدی غیرقابل قبول برای امنیت روسیه است.