printlogo


رد پای رژیم‌غذایی زنان باردار در اختلالات روانی فرزندان

محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک داده‌های 61 هزار و 237 مادر و فرزندانشان را بررسی کردند و دریافتند عادات غذایی مادران در دوران بارداری با رشد عصبی فرزندانشان مرتبط است. به گفته آن ها، حتی تغییرات کوچک به‌سمت الگوهای غذایی غربی با افزایش قابل‌توجه احتمال بروزبیش فعالی(ADHD) در کودک مرتبط بود. همچنین محققان ارتباط مصرف رژیم غذایی غربی در دوران بارداری و احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را نشان داده‌اند.براساس گزارش ScienceAlert، در رژیم غذایی غربی، عمدتاً فرد گوشت قرمز و فرآوری‌شده، غذای سرخ‌شده، لبنیات پرچرب، تخم‌مرغ، غلات صبحانه، محصولات پخته‌ آماده و نوشیدنی‌هایی با قند بالا مصرف می‌کند و در رژیم او میوه و سبزیجات کمی وجود دارد. «دیوید هورنر»، دانشمند علوم غذایی از دانشگاه کپنهاگ، می‌گوید: «هرچه پیروی یک زن از رژیم غذایی غربی (سرشار از چربی، شکر و محصولات تصفیه‌شده، با ماهی، سبزیجات و میوه کم) در دوران بارداری بیشتر باشد، به نظر می‌رسد خطر ابتلای فرزند به ADHD یا اوتیسم بیشتر خواهد بود».نتایج این پژوهش نگران‌کننده است اما نکته مثبتی هم وجود دارد؛ حتی تغییرات کوچک به‌سمت رژیم غذایی سالم در دوران بارداری می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت مغز فرزند بگذارد.