printlogo


حساسیت، ژنتیکی است؟

آلرژی‌ یا همان حساسیت واقعا پیچیده‌اند و در این که چه کسانی به آن‌ مبتلا می‌شوند و چه کسانی نمی‌شوند، عوامل زیادی نقش دارند. کودکانی که در شهرها بزرگ می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی‌اند که احتمالا به دلیل آلودگی هواست. همچنین کودکانی که در معرض دود سیگار اطرافیان قرار دارند، بیشتر در معرض خطرند.
احتمال بروز آلرژی غذایی در کودکانی که از سنین پایین با غذاهای مختلف آشنا می‌شوند، کمتر از کودکانی است که دیرتر با این غذاها آشنا می‌شوند. برخی مشاغل هم ممکن است باعث بروز آلرژی محیطی در بزرگ‎سالی شوند؛ به‌عنوان مثال، آرایشگرها، نانواها و مکانیک‌ها ممکن است به دلیل تماس با مواد شیمیایی خاص، دچار آلرژی شوند.
ژنتیک نیز در ابتلای برخی افراد به آلرژی نقش بسیار مهمی دارد. اگر پدر یا مادر دچار آلرژی‌های محیطی یا غذایی باشند، احتمال بروز آلرژی در فرزند آن‌ها بیشتر است. به‌ویژه در مورد حساسیت به بادام‌زمینی، اگر یکی از والدین یا خواهر یا برادر شما به بادام‌زمینی حساسیت داشته باشد، احتمال این که شما هم به آن حساسیت داشته باشید، هفت برابر بیشتر خواهد بود. اما آیا دوقلوها آلرژی‌های یکسانی دارند؟ پاسخ این است که بله، آن‌ها می‌توانند به یک چیز آلرژی داشته باشند، اما نه همیشه.