printlogo


با این روش‌ها جلوی وبا را بگیرید

​​​​​​​

این روزها با گرم‌شدن هوا بیماری‌های انتقالی از آب و غذا مانند وبا به صورت ناگهانی افزایش می‌یابد. دو موج بیماری وبا در بهار و پاییز اتفاق می‌افتد و از اردیبهشت موج اول این بیماری آغاز می‌شود و به همین دلیل رعایت برخی نکات بهداشتی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.افرادی که با از طریق خوزستان به کشورهای همسایه رفت‌و‌آمد دارند باید بیشتر حواس‌شان به پیک بهاری وبا باشد. بیشتر مواقع عوامل عفونی مسبب بروز اسهال، از طریق آلوده شدن دست به مواد مدفوعی حاوی عوامل بیماری‌زا بروز پیدا می‌کنند. به همین دلیل همیشه و به ویژه در فصل اوج بیماری، باید به ویژه قبل از مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی، دست‌های خود را به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون شست‌وشو دهید و علاوه بر این، باید از توالت‌های بهداشتی استفاده کنید. همچنین از مصرف آب مشکوک یا آبی که منبع آن دقیق مشخص نیست، پرهیز کنید و در صورت نیاز آب را ابتدا جوشانده و سپس مصرف کنید. باید منابع غذایی سالم از جا‌های معتبر و بهداشتی تهیه شود و غذا را از دست‌فروشان و دوره‌گرد‌ها تهیه نکنید. سبزی‌ها و میوه‌ها نیز باید به خوبی شست‌وشو، انگل‌زدایی و ضدعفونی و سپس آن را در سفره بگذارید و مصرف کنید. با رعایت این توصیه‌ها می‌توانید تا حد بسیار زیادی جلوی ابتلا به وبا را بگیرید.