printlogo


استانداردر اولین نشست خبری خود که به شکلی متفاوت و در بازار فرش مشهد برگزار شد، مطرح کرد
اولویت اول؛ رفع بحران های شدید زیرساختی
مسعود حمیدی


​​​​​​​
اولین نشست خبری استاندار خراسان رضوی به شکلی متفاوت و در فضای تلفیقی از هنر، سنت و کسب‌وکار و بوی زیارت در بازار تاریخی فرش مشهد برگزار شد که بعضاً حواشی جالبی هم داشت، از زائرانی که دقایقی ایستاده سخنان استاندار را شنیدند تا کسبه‌ای که می‌خواستند در قامت خبرنگار سوال بپرسند و البته سوز سرمای بهاری که این روزها مشهد را در برگرفته است.
غلامحسین مظفری روز گذشته در این نشست خبری ترجیح داد تمام‌ وقت را در اختیار خبرنگاران قرار دهد تا سوالات خود را مطرح کنند، روزنامه خراسان نیز به عنوان اولین رسانه آغازگر طرح سوالات از استاندار بود که مظفری در پاسخ به سوال مطرح‌شده از سوی خبرنگار خراسان درخصوص وضعیت اسفناک زیرساخت‌های استان و نبود یک راهبرد و برنامه مشخص برای رفع این عقب‌ماندگی در سال‌های گذشته و سردرگمی در اولویت دادن به پروژه قطار برقی یا قطار سریع‌السیر مشهد- تهران اظهار کرد: متأسفانه زیرساخت‌های استان به شدت دچار بحران است و اولویت اول ما رفع این بحران‌ها در حوزه زیرساخت‌های استان است و بدون رفع این مشکلات، توسعه هم محقق نمی‌شود. درخصوص برقی سازی خط آهن و قطار سریع‌السیر در 6 ماه گذشته بیش از 5 نشست با معاونان رئیس‌جمهور و وزرای مربوطه گذاشتیم و این دو پروژه کاملاً مجزا هستند و به‌هیچ‌عنوان قائل به ادغام این دو پروژه نیستیم.
مظفری معتقد است تنها مسیری که اجرای قطار سریع‌السیر آن در کشور به‌صرفه است ؛ مسیر مشهد - تهران است که امسال بودجه جداگانه‌ای بعد از سال‌ها به آن اختصاص داده‌شده است اگرچه این پروژه 10 برابر قطار برقی مشهد - تهران سرمایه‌گذاری می‌خواهد.
وی افزود: پروژه برقی سازی خط آهن فعلی مشهد- تهران نیز با قوت خود در حال پیگیری است که 10 درصد اعتبار موردنیاز آن تامین ‌شده و 90 درصد دیگر نیز بناست در قالب فاینانس تامین شود. استاندار خراسان رضوی همچنین با اشاره به وضعیت اسفناک جاده‌ای استان اظهار کرد: 20 سال پیش طول آزادراه‌های استان 38 کیلومتر بود و امروز هم هنوز همان اندازه است اما طول آزادراه‌های کشور به بیش از 3 هزار کیلومتر رسیده ، یعنی خراسان رضوی تنها یک درصد طول آزادراه های کشور را به خود اختصاص داده است و این قابل‌قبول نیست زیرا بهره‌برداران اصلی این مسیر زائران هستند.
انتقال صنایع استان به مکران
استاندار در ادامه و در پاسخ به دیگر سوالات مطرح شده در این نشست به بحران آب استان و شرایط دشوار تامین آب به خصوص برای صنایع آب بر اشاره و اظهار کرد: یکی از طرح هایی که در حال پیگیری آن هستیم انتقال زنجیره صنایع به سواحل است و در حال بررسی هستیم که آیا می‌شود یک منطقه‌ای را در سواحل مکران برای خراسان رضوی در نظر گرفت و بخشی از صنایع استان را در آن جا داشته باشیم. لذا دو راهبرد اساسی داریم؛ اول این که ضریب بهره‌وری را باید ارتقا دهیم و پیوست زیست‌محیطی برای صنایع داشته باشیم و دوم این که بتوانیم صنایع آب بر را به سواحل آب‌های آزاد منتقل کنیم که البته بیشتر هدف انتقال و یا ایجاد زنجیره تولید است و نه صرفاً انتقال صنعت مدنظر.
استاندار خراسان رضوی درباره اجرای الگوی کشت در استان نیز گفت: تا زمانی که الگوی کشت را اجرایی نکنیم منابع خودمان را هدر داده‌ایم و این ‌یکی از برنامه‌های اصلی ماست. از جهاد کشاورزی خواستیم طرح خود را ارائه کنند که البته طرحی که ارائه کرده‌اند ضعیف بوده و در حد یک پیشنهاد که قابل‌اجرا هم نیست. امروز ناچار هستیم به سمت کشت های گلخانه‌ای و هیدروپونیک روی بیاوریم و جلوی هدررفت آب از چرخه بهره‌وری را بگیریم زیرا امروز در بحث فرونشست زمین و منابع زیرزمینی آب از مرحله بحران هم فراتر رفته‌ایم.
از مشهدمال تا آقای ثابت
مظفری همچنین به موضوع پدیده شاندیز و برخی پروژه‌های راکد استان پرداخت و اظهار کرد: پدیده شاندیز، مشهد مال و پروژه آقای ثابت که به دلیل کسالت وی راکد مانده، تله‌کابین و مجتمع گردشگری ارتفاعات سیدی مشهد که جلساتی برای آن برگزار کردیم، پروژه آذرمینای تربت‌جام با بیش از 80 میلیون دلار سرمایه‌گذاری. پدیده شاندیز که نماد سرمایه‌گذاری مردمی در استان است و باید به سرانجام برسد و تصمیم گرفته شد یک کارگروه ایجاد شود تا مسائل فنی این پروژه برطرف شود. درخصوص مشهد مال از سرمایه‌گذار و بانک آینده دعوت کردیم تا مشکلات آن برطرف شود. جهان مال که با مشارکت آستان قدس و موسسه ملل در حال اجراست نیز جلساتی برای رفع مشکلات آن برگزار کردیم. وی با بیان این که منطقه نمونه گردشگری بین‌المللی شاندیز تنها نمونه ثبت‌شده در کشور است، اظهار کرد: این پروژه 7 هزار هکتار است که تا به امروز 30 هکتار آن شروع‌شده است و باید زیرساخت‌های آن را فراهم کنیم. لذا  اگر بتوانیم این پروژه‌ها را فعال کنیم یک گام بلند در اجرایی شدن شعار سال است اما اگر موفق نشویم یک شکست در دستیابی به اهداف شعار سال خواهیم داشت.
اتباع باید روادید مشخص داشته باشند
استاندار خراسان رضوی همچنین به سامان دهی اتباع هم اشاره کرد و گفت: روزانه بیش از 3 هزار تبعه افغانستانی وارد استان می‌شوند. بحث ما این است که مشخص شود با چه عنوانی این افراد وارد کشور می‌شوند و روادید مشخص داشته باشند. وی درباره موضوع مطرح‌شده درخصوص صدور مجوز برای احداث ساختمان‌های بلندمرتبه و ساخت‌وساز در حاشیه بولوار نماز بدون اطلاع شورای شهر و شهرداری مشهد نیز گفت: بر اساس اعلام معاون عمرانی استانداری هیچ مجوزی خارج از طرح تفصیلی منطقه داده نمی‌شود.