printlogo


افزایش 40درصدی افسردگی به‌خاطر نمک

مطالعه جدیدی نشان داده افزودن بیش از حد نمک به غذا نه‌فقط برای سلامت جسمانی مضر است، بلکه می‌تواند تأثیر منفی قابل‌توجهی بر سلامت روان هم بگذارد. به گزارش «دیجیاتو» و طبق نتایج این تحقیق، ارتباط مستقیمی بین مصرف بیشتر نمک و افزایش خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب وجود دارد.

بررسی 439هزار نفر
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی سین‌جیانگ چین در این مطالعه که بیش از 439 هزار بزرگ‎سال بریتانیایی را طی 12 سال بررسی کرد، شرکت‌کنندگان را براساس میزان افزودن نمک به غذا دسته‌بندی کرده‌اند. به گفته آن ها افرادی که «همیشه» به غذای خود نمک اضافه می‌کردند، در مقایسه با افرادی که «هرگز یا به‌ندرت» این کار را می‌کردند، 37 درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی و 27 درصد بیشتر در معرض اضطراب قرار داشتند. همچنین کسانی که «گاهی» یا «معمولاً» این کار را می‌کردند، با افزایش خطر 5 تا 16 درصدی مواجه بودند.

راهکار ساده ولی مؤثر در پیشگیری از اختلالات روانی
افسردگی و اضطراب از شایع‌ترین اختلالات روانی در جهان محسوب می‌شوند که به‌ترتیب بیش از 280 و 301 میلیون نفر را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند و از دلایل اصلی ناتوانی در سطح جهانی هستند. این یافته‌ها برای نخستین بار نشان می‌دهند افزودن نمک به غذا، نه‌فقط برای قلب و کلیه‌ها مضر است، بلکه می‌تواند مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روان نیز اثر بگذارد. پژوهشگران تأکید کرده‌اند کنترل مصرف نمک می‌تواند یکی از راهکارهای ساده ولی مؤثر در پیشگیری از اختلالات روانی باشد.