
در یازدهمین دوره هفته هنر انقلاب، جایزه چهره سال هنر انقلاب اسلامی ۱۴۰۳ به کارن همایونفر، موسیقیدان و آهنگساز برجسته اهدا شد.
شامگاه روز گذشته آیین پایانی این رویداد در تالار اندیشه حوزه هنری، با حضور شخصیتهای فرهنگی از جمله حجتالاسلام محمد قمی، غلامعلی حدادعادل، سیدمحمد هاشمی و جمعی از هنرمندان برگزار شد. در این مراسم جایزه چهره سال هنر انقلاب اسلامی ۱۴۰۳ به کارن همایونفر، موسیقیدان و آهنگساز برجسته رسید.
هیئت انتخاب این رویداد پیشتر ۱۵ هنرمند را به عنوان نامزدهای اولیه معرفی کرده بودند و در نهایت از میان نام هایی مانند گلستان جعفریان، محمد حمزهزاده، محمدرضا دوستمحمدی، محمد رسولی، کارن همایونفر به دلیل خلق آلبوم «سیدالأمة» در رثای شهید سیدحسن نصرا... که به نغمهای ماندگار در تاریخ جبهه مقاومت تبدیل شد، موفق به دریافت این جایزه شد.
همچنین در این مراسم، علاوه بر جایزه چهره سال هنر انقلاب، نخستین جایزه هنرگردان، جایزه چهره ماندگار هنر انقلاب و جایزه بینالمللی هنر مقاومت نیز اهدا شدند.
آفرین، کارن، آفرین
ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان صاحب نام سینمای کشورمان در مراسم چهره سال هنر انقلاب به لحظات تأثیرگذارپخش آلبوم موسیقی «سید الامه» در مراسم تشییع سیدحسن نصرا... اشاره کرد و فضای آن روز ورزشگاه کمیل شمعون را این گونه توصیف کرد: «بیروت، لحظه تشییع جنازه، یک سوگ، یک سوگ که در آن احوال در حال گفته شدن است. موسیقی در حال پخش شدن است، هواپیماهای اسرائیلی پیدا میشوند و در سقف پرواز پایین، به قصد تحقیر مردمی که برای تشییع سید حسن نصرا... آمدهاند، پرواز میکنند تا دیده شوند و مردم را بترسانند و تحقیر کنند. در همین حال، همچنان موسیقی در حال پخش شدن است و صدا قطع نمیشود. به نظر من کارن کارش را کرد، آن جا سقف پرواز موسیقیاش خیلی بالا بود و داشت درست عمل میکرد. آفرین کارن، آفرین»
این جایزه برایم شگفت انگیز است
کارن همایونفر نیز در این مراسم گفت: جایزههای زیادی گرفتهام، اما این جایزه برایم شگفتانگیز است. در جمع نامزدها، افراد شایستهتری از من هم بودند و از هیئت انتخاب که منِ کوچک را انتخاب کردند، سپاسگزارم. عشقم به مردم ایران، همواره انگیزهام بوده و هست. حالا کارم سختتر از همیشه است، چون مسئولیتی بزرگتر بر دوشم احساس میکنم.»
وی افزود: ما در «جغرافیای عشق»، «جغرافیای امید» و «جغرافیای انتظار» زندگی میکنیم؛ سرزمینی با مشاهیر، دانشمندان و هنرمندانی که هر کشوری آرزوی داشتنشان را دارد. امیدوارم هنرمندان و مسئولین کشور، با توانایی و آثارشان، ایران را به پایتخت فرهنگی جهان بدل کنند؛ از پاریس و لندن تا بروکسل و برلین، فرهنگ غنی ما میتواند همه این نقاط را فتح کند.»
صدای جاودانه موسیقی ایران
کارن همایونفر، آهنگ ساز برجسته ایرانی، در فروردین ۱۳۴۷ در تهران دیده به جهان گشود. در هفتسالگی، نخستین درسهای پیانو را فرا گرفت و بعدها در کنسرواتوار دانشگاه حاجت تپه آنکارا نزد استادانی همچون حیکمت شیمشک، کمال آروغلو و انور طوفان دانش موسیقایی خود را تکمیل کرد. او از سال ۱۳۷۳ بهطور حرفهای وارد عرصه آهنگ سازی فیلم شد و با خلق موسیقیهای درخشان، جایگاه ویژهای در سینمای ایران یافت. همایونفر برای بیش از ۱۰۰ فیلم و سریال موسیقی ساخته که آثار مهمی مانند بادیگارد، به وقت شام، جرم، قصه پریا و گزارش یک جشن در میان آنها دیده میشود.
او چهار بار برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر و پنج بار تندیس جشن سینمای ایران شده است.
نگاهی گذرا به آلبوم سید الامه
آلبوم «سیدالأمة» اثر کارن همایونفر، ادای احترامی موسیقایی به شهید سیدحسن نصرا... است که با نغمههایی سرشار از احساس و عشق، تلاش میکند تا یادوارهای برای دبیرکل حزبا...لبنان باشد.این آلبوم حاصل همکاری سازمان فرهنگی هنری رسانهای اوج با کارن همایونفر است و شامل قطعاتی همچون «سراج الاحرار»، «صوت الحق»، «نداء السماء»، «علی خطی الأبرار» و «مشعلالنور» میشود. برخی از این قطعات در مراسم تشییع شهیدان سیدحسن نصرا... و سیدهاشم صفیالدین پخش شد که نشاندهنده تأثیر عمیق این اثر در فضای فرهنگی و اجتماعی است.