printlogo


داروی خواب‌آور، درمان درد بی‌خوابی؟!

اگر شما هم با یک سالمند در ارتباط باشید می‌دانید که بی‌خوابی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سالمندان است و برای رفع آن شاید به هر دری زده باشند. در آخر هم سری به داروخانه محل زدند و با گرفتن داروی خواب‌آور خواستند مشکل‌شان را حل کنند. اما آیا این راهکار موثر و مفید است؟ حدود نیمی از افراد بالای ۶۵ سال علایم بی‌خوابی را تجربه می‌کنند. همین باعث می‌شود که بسیاری از سالمندان از داروهای خواب‌آور استفاده کنند. این داروها چه‌ تاثیری بر سلامت سالمند دارد؟

گیجی و ضعف عضلانی| داروهای خواب‌آور می‌توانند باعث گیجی و منگی شوند و این می‌تواند در کارهای روزمره سالمندان اختلال ایجاد کند و باعث سقوط آن ها شود. همچنین ممکن است این داروها باعث ضعف عضلانی شوند که این می‌تواند راه رفتن و حفظ تعادل را برای سالمند سخت کند.
مشکلات تنفسی و وابستگی| برخی از داروهای خواب‌آور می‌توانند باعث مشکلات تنفسی شوند، به ویژه در سالمندانی که از قبل مشکلات تنفسی دارند. همچنین مصرف طولانی‌مدت داروهای خواب‌آور می‌تواند منجر به وابستگی شود. به همین دلیل باید درباره داروهای خواب سالمند با پزشک مشورت کنید تا هم جلوی تداخل دارویی را بگیرید و هم مطمئن شوید استفاده سالمند از داروهای خواب برای او وابستگی جدی ایجاد نمی‌کند.
مشکلات حافظه| حفظ سلامت حافظه در دوره سالمندی خودش یک چالش بزرگ است و اضافه‌کردن داروهای خواب‌آور در این دوره برای سالمند می‌تواند باعث مشکلات حافظه و تمرکز شود. علاوه بر این‌ها این داروها ممکن است باعث یبوست و خشکی دهان هم شوند.
تغییر کیفیت زندگی| درست است که بی‌خوابی می‌تواند کیفیت زندگی را به‌طور مستقیم و غیرمستقیم کاهش دهد اما هر سالمندی وقتی قصد استفاده از داروهای خواب‌آور را دارد باید با پزشک خود مشورت کند. چرا که استفاده بدون تجویز داروهای خواب‌آور می‌تواند کیفیت زندگی سالمند را بدتر از قبل کند. بسیاری از سالمندان تصور می‌کنند اختلالات خواب بخشی طبیعی از پیری است، اما این یک مشکل واقعی است که نیاز به رسیدگی دارد.