printlogo


80 ایستگاه تلویزیونی استان در انتظار ارتقا
علی نوری

سال هاست که با پیشرفت فناوری، ایستگاه های تلویزیونی در کشور از آنالوگ به دیجیتال ارتقا پیدا کرده اند و کیفیت تصاویر تلویزیونی بهبود یافته است. اما هنوز هم در برخی از نقاط کشور این تصاویر دیجیتالی دریافت نمی شوند. در استان خراسان رضوی هم در برخی نقاط این تصاویر با کیفیت دیجیتال دریافت نمی شود و ساکنان آن مناطق از دیدن خیلی از شبکه های تلویزیونی محروم هستند. در شهرستان بردسکن نیز هنوز روستاهایی هستند که از داشتن این فناوری بی بهره اند و این موضوع یکی از مهم ترین مطالبات ساکنان این روستاهاست.

​​​​​​​
یکی از اهالی روستای زروقت شهرستان بردسکن که از داشتن شبکه های دیجیتال تلویزیون محروم هستند، در این باره گفت: یکی از مهم ترین مطالبات مردم این روستا، راه اندازی و نصب تجهیزات شبکه دیجیتال تلویزیون است. متاسفانه در حال حاضر حتی کودکان روستا قادر به دیدن برنامه های خوب شبکه مخصوص کودکان نیستند.
دریافت تنها یک شبکه تلویزیونی 
به صورت آنالوگ
حسن دیباجی دهیار زروقت هم گفت: متاسفانه به رغم پیگیری‌های صورت گرفته تاکنون موفق به راه اندازی شبکه های دیجیتال تلویزیون در روستا نشده‌ایم و در حال حاضر تنها شبکه یک آن هم به صورت آنالوگ که بیشتر مواقع قطع است، قابل دریافت است. وی به برخی اقدامات صورت گرفته در این خصوص اشاره و بیان کرد: چندی پیش نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی این موضوع را با یکی از مسئولان صدا و سیما در تهران مطرح کرد و مقرر شد که از محل اعتبارات صدا و سیمای خراسان رضوی و کمیته اجرایی برنامه ریزی در فرمانداری شهرستان برای سامان دهی جایگاه دکل تلویزیون اقدام شود، این مهم با تخصیص حدود 50میلیون تومان اعتبار از طرف فرمانداری بردسکن انجام شد ولی با توجه به تخصیص نیافتن اعتبار از طرف صدا و سیمای خراسان رضوی و ناتمام ماندن پروژه مذکور، هنوز موفق به دریافت تجهیزات شبکه دیجیتال تلویزیون نشده‌ایم.
 محمد غلامی زارع، بخشدار مرکزی بردسکن نیز گفت: اکثر روستا‌های بخش مرکزی بردسکن با تامین اعتبار توسط دهیاری‌ها و مشارکت مردم و اعتبار تخصیصی در کمیته برنامه ریزی شهرستان از نعمت شبکه‌های دیجیتالی برخوردار شده‌اند و تنها ۳ روستای زروقت، کلاته آق مهدی و سربرج از نعمت شبکه‌های تلویزیونی دیجیتال محروم هستند که امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده بتوانیم در سال جاری، امکان دریافت شبکه های دیجیتال تلویزیون را در این روستا‌ها فراهم کنیم.
ارتقای 210 ایستگاه تلویزیونی استان به دیجیتال
معاون فنی صداوسیمای خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: در استان ۲۹۰ ایستگاه تلویزیونی وجود دارد که تاکنون ۲۱۰ ایستگاه آن به دیجیتال ارتقا پیدا کرده است و ۸۰ ایستگاه دیگر نیازمند اعتبار است تا بتوانیم از آنالوگ به دیجیتال تبدیل کنیم. محمدرضا رحمتی عنوان کرد: همه ساله فرمانداران در کمیته برنامه ریزی شهرستان‌ها اعتباراتی را برای این مهم تخصیص می‌دهند که صداوسیما طبق اولویت ایستگاه‌های مدنظر را تجهیز به دیجیتال می‌کند. وی افزود: در شهرستان بردسکن چندین نقطه وجود دارد که شبکه‌های تلویزیونی آن نیاز است به دیجیتال ارتقا پیدا کنند که این مهم مستلزم تخصیص اعتبار در کمیته برنامه ریزی شهرستان است. وی اظهارکرد: با توجه به هزینه‌های بالای اجرا، اعتباراتی که به این حوزه تخصیص داده می‌شود کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد که امیداست فرمانداران استان در کمیته برنامه ریزی برای تقویت ۸۰ ایستگاه باقی مانده در استان اهتمام جدی به این موضوع داشته باشند.