
عضو شورای نهم هنری نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی گفت: ظلم ستیزی و مقابله با استکبار و دفاع از مظلوم به ویژه مردم غزه اولویت اصلی داوری آثار بوده است.
سید مسعود شجاعی طباطبایی اظهار داشت: اتفاقی که در این دوره از جشنواره بارز است این است که عنوان گرافیک را دارد اما اتفاقاتی که در حوزه هنرهای تجسمی رخ میدهد، بینرشتهای است یعنی اگر در چیدمان از پوستر بهره میگیریم، میتواند یک عنصر از کارتن و کاریکاتور در آن دیده شود یا مثلا تصویرسازی در خدمت اتفاقاتی باشد که به شکل گرافیکی باشد.
وی با بیان این که در این دوره برای خلق اثر هیچ حد و مرزی وجود ندارد و هنر حتی میتواند مفهومی باشد، تصریح کرد: هدف بر این بود که یک چیدمان اثر هنری مدنظر قرار بگیرد و یک اتفاق گرافیکی باشد که شرکتکنندگان این عرصه آن را به اشکال مختلفی عرضه کردند.
به گفته شجاعی طباطبایی، در دورههای گذشته مباحثی که در جشنواره گرافیک رضوی مطرح میشد، بیشتر حول موضوعات مربوط به مهربانی امام هشتم بود اما در دوره نهم به ابعاد دیگر سیره رضوی توجه شده که بارزترین آن مبحث ظلم ستیزی و مقابله با استکبار و دفاع از مظلوم است.
وی ابراز داشت: یکی از مواردی که از سوی هنرهای تجسمی یا گرافیک مقداری مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفته، بُعد مبارزه و حق طلبی امام رضا(ع) است که در چند بخش میتوان این مهم را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.
عضو شورای نهم هنری نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی افزود: در وهله نخست مبارزه با نفس و جهاد اکبر بود که در جشنواره دیده شد اما در مرحله بعد موضوع جهاد اصغرهایی است که در جامعه یا جهان شاهد آن هستیم از جمله ظلم به فلسطین و مردم غزه و نسل کشی که در حال وقوع است و لذا دفاع از مظلوم و مقابله با تمامیت خواهی و زورگویی رژیم سفاک اسرائیل و کودک کشی که در معرض دید جهان رخ داده و در جهان بی سابقه بوده نیز در خلق آثار، مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
وی با بیان این که شورای سیاست گذاری این جشنواره در این دوره، موضوع غزه و دفاع از مظلوم و مقابله با ظلم را در راستای به تصویر کشیدن حقانیت مردم مظلوم فلسطین و غزه مورد توجه قرار داد، خاطرنشان کرد: اسرائیل به عنوان رژیم منفور و نژادپرست در دنیا مطرح شده و حتی از دل جاهایی که اصلا انتظار نمی رفت مثلا دانشگاه هاروارد آمریکا و جای جای دنیا مورد تقبیح قرار گرفته و حقانیت فلسطین برای دنیا مسجل شده و دفاع از مردم فلسطین مورد تاکید همگان است لذا پرداخت هنری به این موضوع اولویت اساسی در جشنواره نهم بود.
به گفته عضو شورای هنری و داوری نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی اصل نوآوری، بدعت و خلاقیت در آثار این دوره در حوزه مقاومت و ظلم ستیزی بسیار حائز اهمیت بوده است.